Yandex Metrica

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hedefini duyurdu: En güçlü nükleer güce sahip olmak

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hedefini duyurdu: En güçlü nükleer güce sahip olmak

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hedefini açıkladı. Kim hedefinin 'dünyanın en güçlü nükleer gücü olmak' olduğunu belirtti.

Dünya

23.01.2024, 20:06

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkesinin nihai hedefini açıkladı. Kim nihai hedeflerinin 'dünyanın en güçlü nükleer gücü' olduğunu söyledi. 

Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Haberi Görüntüle

'EN GÜÇLÜ NÜKLEER GÜÇ OLACAĞIZ'

Kim'in bu açıklaması, 18 Kasım günü yapılan Hwasong-17 sonrasında geldi. Kim bu füzeyi dünyanın en güçlüsü olarak tanımlamıştı. 

Kuzey Kore'nin nükleer gücünü geliştirmek istediğini belirten Kim, "Kuzey Kore'nin nihai hedefi, dünyanın en güçlü, stratejik olarak benzeri görülmemiş bir güce sahip olmak" sözlerini kaydetti. 

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

KIZI İKİNCİ KEZ KAMERA KARŞISINA GEÇTİ 

Diğer yandan Kim kızı ile beraber ikinci kez kamuoyu önüne çıktı. Kuzey Kore devlet medyası, kızı Kim Jong-un 'en sevilen' çocuğu olarak adlandırdı. 

Kim'in Ju Ae adlı ikinci çocuğu olduğuna inanılan ve yaklaşık 9 ya da 10 yaşındaki kızı, ilk kez geçen hafta sonu devlet medyasında, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze fırlatmasını gözlemlediğini gösteren fotoğraflarında dış dünyaya tanıtılmıştı.

Diğer yandan Güney Kore medyası daha önce Kim'in 2010, 2013 ve 2017 doğumlu üç çocuğu olduğunu ve ilk çocuğun erkek diğerlerinin ise kız olduğunu iddia etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading