Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kuzey Kore dur durak bilmiyor! Halka sığınaklara gidin çağrısı yapıldı: Füzeler ortalığı birbirine kattı

Kuzey Kore dur durak bilmiyor! Halka sığınaklara gidin çağrısı yapıldı: Füzeler ortalığı birbirine kattı

Kuzey Kore dur durak bilmiyor. Yaptığı balistik füze denemeleri sonrası ülkelerden kınama almaya devam ediyor. Japonya'da, "J-Alert" erken uyarı sistemi, bölgedeki halka bina içlerine veya yer altı sığınaklarına tahliye çağrısında bulundu. İşte detaylar...

Dünya

23.01.2024, 20:43

Japonya ve Güney Kore son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamaya göre Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri yaptığını ve "J-Alert" erken uyarı sistemi ile bölgedeki halka bin içlerine veya yer altı sığınaklarına gidilmesi çağrısında bulunuldu.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne orta ya da uzun menzilli balistik bir füze fırlattığını açıkladı. Japonya Sahil Güvenliği, balistik füzenin, ülkenin kuzeyindeki Hokkaido bölgesi içine düşebileceği mesajı yayımladı.

Herkesin aradığı Galler Prensesi Kate Middleton'tan görüntülü mesaj: 'Kanser tedavisi... Haberi Görüntüle

DURUM TESPİTİ YAPILACAK

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, gazetecilere verdiği röportajda, J-Alert'in üstlendiği rol ile, sehven de olsa yapılan uyarı ve tahliye çağrısının uygun olduğunu belirtti.

Japonya Savunma Bakanı Hamada Yasukazu, balistik füzenin Hokkaido açıklarına ve Japon münhasır ekonomik bölgesi dışına yerel saatle 08.00 sularında düştüğünü duyurdu. japonya Başbakanı Kişida Fumio, tehditkar füze denemesine dair Ulusal Güvenlik Konseyini toplayacağını ve J-Alert sistemine yönelik durum tespiti yapılacağını bildirdi.

Bölge genelinde hızlı tren seferleri kısa süreliğine durduruldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading