Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi! Japon kara sularına düştü

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi! Japon kara sularına düştü

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne balistik füze denemesi yaptığını ve füzenin Japon kara sularına düştüğünü bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin yerel saatle 17.20 sularında Japon Denizi yönünde balistik füze fırlattığını bildirdi. Havada 66 dakika kalan balistik füzenin, 900 kilometre seyrettiği ve 5 bin 700 kilometre irtifaya ulaşabildiği kaydedildi.

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

JAPON KARA SULARINA DÜŞTÜ

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, füzenin, kuzeydeki Hokkaido'nun batısına ve Japon ulusal kara suları içerisine düştüğünün tahmin edildiğini açıkladı. Kabine Ofisi, ilgili bakanlık ve kuruluş temsilcileriyle, acil durum ekibi kurulduğunu ve olası hasar tespitinin araştırıldığını belirtti.

İsrail basını duyurdu: Hamas ve İsrail heyetinden beklenmedik ateşkes adımı Haberi Görüntüle

ABD İLE İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Japonya Savunma Bakan Yardımcısı İno Toşiro, basına yaptığı açıklamada, ABD ile yakın işbirliğini sürdüreceklerini söyledi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da Pyongyang yakınlarındaki Sunan bölgesinden uzun menzilli balistik füze fırlatıldığını teyit etti. Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, "Ordumuz, ABD ile yakın işbirliği halinde tam hazırlık durumunu korumaktadır." ifadeleri kullanıldı.

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE İLE ABD ORTAK TATBİKAT PLANI DUYURMUŞTU

Denemenin, dün Güney Kore'nin gelecek hafta içinde ABD ile ortak tatbikat düzenleyeceği planını, duyurmasının ardından gelmesi dikkati çekti.

2022'de 37 denemede çeşitli tip ve menzillerde yaklaşık 90 füze fırlatan Kuzey Kore'nin bu denemesi, 2023 başından bu yana ikinci olarak kayda geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading