Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kuzey Kore'den ABD'ye tank tepkisi: Uğursuz niyet!

Kuzey Kore'den ABD'ye tank tepkisi: Uğursuz niyet!

ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı göndereceklerine ilişkin açıklaması üzerine konuşan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, Biden'ın kırmızı çizgiyi daha da aştığını söyledi.

Dünya

07.03.2024, 01:17

Kuzey Kore, ABD’nin, Rusya ile savaş halindeki Ukrayna’ya gelişmiş muharebe tankları sağlama kararına tepki gösterdi.

Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı göndereceklerine yönelik açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden yönetiminin Ukrayna'ya tank gönderme kararıyla "kırmızı çizgiyi daha da aştığını" belirten Kim, "Kararın arkasında ABD'nin Rusya'yı yok etmek için vekalet savaşını daha da genişleterek hegemonik amacını gerçekleştirmeye yönelik uğursuz niyeti yatıyor." ifadesini kullandı.

Hamas'tan İsrail basınının açıklamasına yalanlama: 'Ucuz propaganda' Haberi Görüntüle

RUSYA İLE AYNI CEPHEDE OLACAĞIZ

Kim, ayrıca, Kuzey Kore’nin her zaman Rusya ile "aynı siperde yer alacağını" vurgulayarak "ABD ve Batı’nın övündüğü askeri teçhizatların, kahraman Rus ordusu ve halkının yılmak bilmeyen savaşçı ruhu ve gücü karşısında paramparça olacağından şüphem yok." değerlendirmesini yaptı.

ABD, Kuzey Kore’yi Ukrayna’daki saldırısını desteklemek amacıyla Rusya’ya önemli miktarda top mermisi ve çeşitli mühimmatlar göndermekle suçlamıştı. Kuzey Kore ise bu iddiaları reddetmişti.

Ukrayna, Rusya ile savaşta modern tankların çözüm olabileceğine inanırken Batı ve NATO menşeli tanklara geçişin büyük bir eğitim ve lojistik desteği gerektirmesi, Kiev'in tedarik sürecinin uzayacağına işaret ediyor.

Fransa'da provokasyon! PKK yandaşları havalimanında olay çıkardı Haberi Görüntüle

TEDARİK EDİLEBİLECEK 100 TANK VAR

Rus ordusunun şiddetli saldırıları karşısında tank ve zırhlı araç envanteri azalan Ukrayna, Rusya'nın şubat ve mart ayları gibi başlatması beklenen büyük taarruza karşı tedbir almaya çalışıyor.

Çoğunlukla Sovyetler Birliği döneminden ya da 1990 sonrasından kalan tankları kullanan Ukrayna, Batı ülkelerinden uzun süredir Rusya'ya karşı daha ağır zırhlı ve silahlı teçhizat talebinde bulunuyor.

Batı ülkelerinden 300 tank isteyen Ukrayna, envanterinde faal olan tank ve zırhlı araçların önemli bölümünü kendi savunma sanayi imkanlarıyla modernize edip ayrıca türev ya da yeni tasarım araçların üretimini sürdürmeye çalışıyor. Ancak Batılı ülkelerin yaptığı son açıklamalarda, tedarik edebilecekleri tank sayısı şimdilik 100 civarında görünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading