Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer tehdidi! 'Denemelerimizi engellerseniz savaş sebebi sayarız'

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer tehdidi! 'Denemelerimizi engellerseniz savaş sebebi sayarız'

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Kuzey Kore'nin yaptığı füze denemelerinin ABD tarafından engellenmeye devam edilmesi halinde ABD'ye savaş ilan edileceğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'a göre, ABD ve Güney Kore'nin tüm faaliyetlerinin yakından takip edildiğini belirten Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Kuzey Kore'nin kıtalarararası balistik füze fırlatması durumunda ABD'nin vuracağına dair yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. 

Bakan Fidan İspanya'nın Gazze tutumunu takdir etti: Filistin meselesi evrensel... Haberi Görüntüle

'ABD'YE MİSLİYLE KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZ'

Kim, Kore Yarımadası'nda ortak askeri tatbikatlar düzenleyen ABD ve Güney Kore'nin ülkelerine yönelik her türlü girişimine misli ile karşılık vermeye hazır olduklarına dikkat çekti. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

SİLAH DENEMELERİNİN ENGELLENMESİ SAVAŞ İLANI SAYILIR

Kuzey Kore'nin füze denemelerinin ABD'nin yetkisi dışında olduğunu belirten Kim şu sözlere yer verdi: 

Komşu ülkelerin güvenliğine zarar vermeden açık sularda ve havada gerçekleştirilen stratejik silah denemelerimize askeri karşılık verilmesi, Kuzey Kore'ye yönelik 'savaş ilanı' sayılacaktır.

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

TATBİKATLARI DURDURUN ÇAĞRISI YAPILDI 

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise yarımadada şiddetli çatışmalar yaşanabileceğine dair uyarıda bulunulurken, ABD'ye Güney Kore ile düzenlenen ortak askeri tatbikatları durdurma çağrısında bulunuldu. 

Yapılan açıklamada, uluslararası toplumun, ABD ve Güney Kore'nin savaş tatbikatlarının derhal durdurulması için adım atması ve Kuzey Kore'nin bölgedeki 'barışçıl çabalarına' katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading