Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kuzey Akım'da gizemli sızıntı devam ediyor! Sabotaj mı var?

Kuzey Akım'da gizemli sızıntı devam ediyor! Sabotaj mı var?

Kuzey Akım 2'nin ardından Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hattında da sızıntı olduğu bildirildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hatlarına sabotaj yapılmış olabileceğini belirterek "Hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz. Bu, acil araştırma gerektiren benzeri görülmemiş bir durum. Gelişmelerden ötürü son derece endişeliyiz" dedi.

Dünya

04.03.2024, 01:22

Baltık'ta tehlikeli sızıntı devam ediyor. Rus doğalgazını Avrupa'ya taşımak için inşa edilen Kuzey Akım boru hatlarının operatörü, sistemde "benzeri görülmemiş" bir hasar olduğunu söyledi. Operstörün açıklaması gizemli sızıntıların Baltık Denizi'ndeki üç su altı hattında ani basınç düşüşlerine neden olmasının ardından sabotaj şüphelerini artırdı.

Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon, İslam'la şereflendi Haberi Görüntüle

'ENDİŞELİYİZ'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada sızıntıların sabotaj sebebiyle olabileceğine dikkat çekti ve şu şekilde konuştu:

Gelişmelerden dolayı endişeliyiz. Danimarka ekonomik bölgesinde boruda bir miktar hasar var, henüz ne tür olduğu belli değil" dedi. "Basınç önemli ölçüde düştü. Bu, acilen ele alınması gereken eşi görülmemiş bir durum.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

'SABOTAJ İHTİMALİNİ GÖZ ARDI  EDEMEYİZ'

Dmitriy Peskov, hatlardaki hasarın sabotaj nedeniyle yaşanıp yaşanmamış olabileceğine yönelik bir soruya ise "Hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz. Hatlarda tahribat olduğu açık ve araştırmaların, çalışmanın sonuçları ortaya çıkmadan önce sebebine ilişkin ihtimallerin hiçbiri göz ardı edilemez." yanıtını verdi.

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2'nin yürütücü firmasından dün yapılan açıklamada, her iki hatta da basıncın önemli oranda düştüğü duyurulmuştu. Nord Stream 2 operatörü, denizaltı boru hattındaki basıncın gece boyunca 105 bardan 7 bara düştüğünü söylemişti.

Rusya ile NATO savaşa mı giriyor? Rus füzesi NATO hava... Haberi Görüntüle

'TESADÜF OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK ÇOK ZOR'

Danimarka ve İsveç makamları, her iki ülkenin de kara sularından geçen hatlarda gaz sızıntısı tespit edildiğini duyurmuştu.

Danimarkalı Politiken gazetesine göre Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen Polonya'da "Bunun tesadüfi olduğunu düşünmek zor" dedi. Sabotajı göz ardı edemeyiz, ancak sonuca varmak için henüz çok erken” dedi.

Rusya'nın yaptırımlara misilleme olarak Kuzey Akım 1'i kesmesinin ardından Almanya, Polonya ve diğer ülkelere arzı durdurdu. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de dahil olmak üzere Avrupalı ​​liderler, Kremlin'i "şantaj" için fosil yakıtları kullanmakla suçladı.

Gazze'nin kuzeyi için kritik uyarı: Bölgeye yardım gitmezse binlerce çocuk... Haberi Görüntüle

'İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ETKİLEYECEK'

Avrupa Komisyonu'ndan bir sözcü, yeni sızıntılar nedeniyle gaz arzının risk altında olmamasına rağmen, yetkililerin olası çevresel zararlardan endişe duyduklarını söyledi.

Sözcü Tim McPhie, "Bu henüz arz güvenliğini etkilemedi" dedi.

Bildiğiniz gibi Nord Stream 1'de teslimatlar zaten sıfırdı ve North Stream 2'nin çalışmasına henüz izin verilmedi. Ayrıca, iklim değişikliği üzerinde elbette önemli etkileri olan bir gaz olan bu metan sızıntılarının potansiyel etkisini de analiz ediyoruz ve deniz seyrüseferine olası etkisi konusunda üye ülkelerle temas halindeyiz.

Kuzey Akım operatörü yaptığı açıklamada, boru hatlarının ne zaman tamir edileceğini “tahmin etmenin imkansız olduğunu” söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading