Yandex Metrica

Kuveyt'te Hamed hükümeti istifa etti

Kuveyt'te Hamed hükümeti istifa etti

Kuveyt'te Başbakan Şeyh Sabah el-Halid el-Hamed'in, Veliaht Prens Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile görüşmesi sırasında kabinesinin istifasını sunduğu belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 19:05

Kuveyt Başbakanı Şeyh Sabah el-Halid el-Hamed istifa etti. Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yer alan bilgiye göre, Veliaht Prens Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile Havali'de yer alan Beyan Sarayı'nda görüşen Hamed, burada kabinesinin istifasını sundu. 

KUNA'da yer alan haberde kabinenin istifasının sebebine dair bir açıklama yapılmazken, Hamed'de söz konusu istifa ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. 

Dünyanın gözü 'misilleme' saldırısına çevrildi! ABD medyası tarih verdi: İran İsrail'e ne zaman saldıracak? Dünyanın gözü 'misilleme' saldırısına çevrildi! ABD medyası tarih verdi: İran... Haberi Görüntüle

GENSORUDAN BİR HAFTA SONRA İSTİFA ETTİ 

Diğer yandan Hamed'in mecliste kendisine yönelik gensorudan bir hafta sonra istifasını sunması dikkat çekti. 

Hamed hakkında, "Anayasaya aykırı uygulamalar yapma ve yasama kurumlarıyla iş birliği yapmama" suçlamalarından meclise gensoru verilmişti. 

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

HAMED DAHA ÖNCE DE İSTİFA ETMİŞTİ 

2020 yılının kasım ayında yapılan genel seçimlerin ardından 14 Aralık 2020'de Sabah el-Halid el-Hamed'in liderliğinde kurulan hükümet bir ay dolmadan istifa etmişti. 

KUNA kabine üyelerinin, "parlamento ile hükümet arasındaki ilişkilerde yaşanan gelişmeler ve ulusal çıkarlar doğrultusunda istifalarını sunduğunu" bildirmişi. 

2021 yılının mart ayında yeniden göreve başlayan Hamed, kasım ayında istifa ettikten sonra 28 Aralık'ta tekrar kabinesini kurmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading