Yandex Metrica

Kuşatma altındaki Mariupol'den Erdoğan'a mesaj: İnsanlar ölüyor, lütfen bizi kurtarın

Kuşatma altındaki Mariupol'den Erdoğan'a mesaj: İnsanlar ölüyor, lütfen bizi kurtarın

Son dakika haberi... Ukraynalı asker eşlerinin geçtiğimiz günlerdeki yardım çağrısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mesaj da kuşatma altındaki Mariupol'ün Azovstal bölgesinden geldi. Kırım Tatarı olduğunu söyleyen bir sağlıkçı, gözyaşları içinde görüntü paylaştı.

Dünya

31.01.2024, 19:34

Rus ordusunca neredeyse haritadan silinen stratejik Mariupol kenti hâlâ tam olarak düşmedi. Kentte Sovyetler döneminden kalma Azovstal adlı dev demir-çelik tesisinin altı Ukraynalı askerler ve sivillerle dolu. Rus askerlerinin son birkaç gündür girmeye cesaret edebildiği tünellerde çatışmaların sürdüğü belirtiliyor. 

Sanayi tesisinin altındaki sığınaklarda kaç kişi olduğu konusunda değişik rivayetler bulunsa da sayı 1500 ile 2 bin 500 arasında değişiyor. Geçtiğimiz hafta Azovstal'da saklanan bir grup sivil dışarı çıkmış ve bölgeden tahliye edilmişti. Ancak henüz dışarı çıkmayan ve teslim olmayı da kabul etmeyenler, üçüncü bir ülkenin garantörlüğünde kurtarılmayı umuyor. 

Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37 yıldan beri yayında! İşte dizideki tüm kehanetler ve gerçekleri... Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YENİ MESAJ

Geçtiğimiz günlerde Ukraynalı asker eşlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Mariupol'ü kurtarın" diye seslenmesinin ardından bir çağrı da kuşatma altındaki Azovstal'da bulunduğunu iddia eden Kırım Tatarı bir Ukraynalıdan geldi. Sosyal medyada yayınlanan görüntü kaydında ismini söylemeyen ancak Kırım Tatarı olduğunu belirten sağlık teknisyeni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girerek kendilerini kurtarmasını istedi. 

Tesislerin altında yaralı asker ve sivillerin bulunduğunu söyleyen Ukraynalı sağlıkçı, insanların ilaçsızlık ve açlıktan ölmekte olduğunu dile getirdi. İşte Mariupol'de mahsur kalan Kırım Tatarı sağlık teknisyeninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesajı...

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? Haberi Görüntüle

GİRAY SOYUNDAN GELEN BİR TATAR

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan... Bugün savaşın hangi gününde olduğumuzu bilmiyorum. İnsanlar ölüyor, kimi kurşundan kimi açlıktan, yaralılar ilaçsızlıktan... Korkunç koşullar altında acı içinde ölüyorlar. Zamanımız yok, yarın var mı onu da bilmiyorum. Ben Giray Hanlığı soyundan gelen Müslüman bir Kırım Tatarıyım. İşgalden önce tıp eğitimi aldım. Şimdi Mariupol'deki Azovstal'da yaralılara tıbbi yardım sağlıyorum. Ambulans hizmetlerinde çalışmama rağmen savaştan önce hiç ölüm görmemiştim. İnsanlar elimden geldiğince yardım ettim. Ama burada, sırf antibiyotik eksikliğinden kaynaklı iltihap yaralarından ötürü insanlar kollarımda can veriyor. Bunu izlemek çok acı." 

Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Haberi Görüntüle

BURADAN ÇEKİLMELERİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNUN

"Havadan, denizden ve karadan sürekli bombalanıyoruz. Azovstal bölgesinden çekilmeleri için girişimde bulunmanızı rica ediyorum. Bu kabusu durdurun. Sizden sadece 263 kilometre ötedeyiz. Denizin öbür yanında sadece topraklarını koruyorlar diye kadınlar, çocuklar katlediliyor. Biz kimseye saldırmadık. Sadece toprağımızı savunuyoruz. Bunu kendi tarihinizden siz de bilirsiniz. Türkiye ve Ukrayna her zaman yakın ilişki içinde olmuştur. Siz ve ülkeniz, bölgemiz siyasetinde büyük bir ağırlığa sahipsiniz. Nereye yazıp kiminle iletişime geçeceğimizi bilmiyoruz. Bu nedenle size kişisel olarak hitap ediyorum. Cenab-ı Hakk'ın hayırlarımızı terk etmeyeceğine ve bize yardım edeceğine canı gönülden inanıyorum. Lütfen bizi kurtarın. 
 


Loading