Yandex Metrica

Kriz çıkaracak sözler: Türkiye depremde zayıflamışken İstanbul'u alalım, Ayasofya'ya haç dikelim!

Kriz çıkaracak sözler: Türkiye depremde zayıflamışken İstanbul'u alalım, Ayasofya'ya haç dikelim!

Son dönemde Rusya'ya Çin tarafından verilen destek, bu ülkede radikallerin cesaretlenmesine yol açtı. Türk topraklarının kadim Rus diyarı olduğunu ileri süren eski milletvekili Semyon Bağdasarov, İstanbul'u almaktan, Ayasofya'ya haç dikmekten, Türkleri de Kafkasya'dan atmaktan bahsetti...

Dünya

24.02.2024, 15:58

Rus ordusu Ukrayna işgali sırasında 200 bini aşkın kayıp yaşadı ama ülkedeki bazı radikaller işgalin Ukrayna ile sınırlı kalmaması gerektiğini savunuyor. 

Ülkenin yeniden Sovyetler Birliği sınırlarına dönerek büyümesi gerektiğini savunan radikal milliyetçiler, son dönemde Rusya'ya yönelik Çin desteğiyle birlikte daha da cesaretlendi. 

Bu ortamda en çarpıcı açıklamaya Rus Parlamentosu Duma'nın eski milletvekillerinden Semyon Bağdasarov imza attı. Bağdasarov kendi devletine 'Türkiye topraklarını işgal' çağrısında bulundu. 

Semyon Bağdasarov

2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden dönmüştük! 2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'U TÜRKİYE'DEN ALMALIYIZ

Türkiye'nin deprem nedeniyle zayıf düştüğünü, Rusya'nın bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini ileri süren Rus parlamenter, "İstanbul'u Türkiye'nin elinden almalıyız. Ankara şu anda çok zor durumda. Dolayısıyla bundan faydalanmaya çalışmalıyız. Türkler Orta Asya ve Güney Kafkasya bölgesinde çıkarılmalı. Böylece Ukrayna'daki etkileri zayıflayacaktır" dedi. 

"Türkiye Rusya'nın tarihi topraklarıdır. Yaşadıkları deprem felaketini iyi değerlendirelim ve Ayasofya kilisesinin üzerine haçımızı dikelim" diyen Bağdasarov, Ayasofya'da yeniden Aramca ve Rusça duaların okunması gerektiğinden bahsetti. 

Ünlü Rus gazeteci Vladimir Solovyov'un Youtube kanalındaki programına katılarak açıklama yapan ve 'işgal' heyecanını gizlemeyen Bağdasarov'un dile getirdiği görüşlerin Solovyov tarafından desteklenmesi dikkat çekti. 

Semyon Bağdasarov'un açıklamaları pek çok Rus haber sitesinde yer buldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading