Yandex Metrica
SON DAKİKA

Kritik mesajlar: 40 gün sonra Kırım'dayız! Bizi nükleer silah bile durduramaz

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Havrilov'un sözleri cephede işlerin daha da kızışacağını gösteriyor. Zira Havrilov aralık sonuna kadar Kırım yarımadasını Ruslardan temizleyeceklerini söylüyor.

Dünya

23.01.2024, 20:05

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Volodimir Havrilov, aralık ayı sonuna dek Kırım'ı Rus işgalinden kurtaracaklarını ileri sürdü. Havrilov'a göre Rusya-Ukrayna savaşı da ilkbaharda sona erecek. 

Amerikan Skynews televizyonuna verdiği >demeçte Havrilov, Moskova ile barış müzakerelerinin ancak işgalcilerin ülkeyi terk etmesiyle gerçekleşebileceğini söyledi. Buna Kırım yarımadası ve Donbas bölgesinin de dahil olduğunu vurgulayan Havrilov, "Masada nasıl bir senaryo olduğu önemli değil. Ukrayna halkı bu işi sonuna dek sürdürmemizi istiyor" dedi. 

Rusya'nın Ukrayna topraklarında atom bombası kullanma olasılığının 'düşük ama ihtimal dahilinde' olduğunu söyleyen Ukraynalı yetkili, "Ruslar nükleer silahla bile saldırsa, zafere ulaşana kadar savaşı asla bırakmayacağız. Bir nükleer saldırı, evet, dramatik olur. Ama taktik nükleer bombalar bizi savaşa devam etmekten alıkoymaz" açıklamasında bulundu. 

Rusya'da 'Vladimir Putin rejiminin aniden çökebileceğini' ileri süren ve bunu 'siyah kuğu olayı' ifadesiyle tanımlayan Havrilov,  "Rusya bir siyah kuğu ile karşılaşabilir. Biz Kırım'ı alarak buna katkı sağlayabiliriz" diye konuştu. 

"Aralık ayı sonuna dek Kırım'ı alabiliriz. Bu mümkün. Böyle bir şey ihtimal dışı değil" diyen Havrilov, Ukrayna birliklerinin kış boyunca savaşmaya devam edeceğini, çünkü cephede herhangi bir duraksamanın Rus ordusuna stoklarını yenileme, takviye kuvvet getirme ve toparlanma imkanı verme anlamına geleceğini söyledi. 

Havrilov, "İşte bu yüzden durmaya hakkımız yok. İlerlemek zorundayız. Rusya güçlerini takviye edebilirse savaş uzayabilir ama bana göre bu ilkbaharın sonunda savaş bitmiş olacak" şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading