Yandex Metrica

Sitede Ara

Kremlin Sözcüsü: NATO'ya defalarca söyledik

Kremlin Sözcüsü: NATO'ya defalarca söyledik

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Afganistan'la ilişkili Moskova Formatı toplantısında diyaloğun devam etmesini beklediklerini dile getirirken, Rusya ve NATO arasındaki ilişkiler hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Dünya

23.01.2024, 18:09

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Afganistan konusuyla alakalı olarak Moskova Formatı'nda yarın gerçekleştirilecek toplantıda diyaloğun sürmesini beklediklerini belirtti.

Başkent Moskova'da basın mensuplarına güncel konular hakkında açıklamalar yapan Peskov, Afganistan konusuna da değindi. Afganistan hakkında konuşan Peskov, konuya ilişkin Moskova Formatı'nda Moskova'da yarın toplantı düzenleneceğini söyledi.

Söz konusu toplantıda, diyaloğun devam etmesi, görüş alışverişinde bulunulması, pozisyonların karşılaştırılması ve Afganistan’da neler yaşandığının yanı sıra, neler yaşanacağını anlama girişiminde bulunulmasını beklediklerini söyleyen Peskov, Rusya ve NATO arasındaki ilişkilere de değindi.

Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü tasarımcı hayatını kaybetti! Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü... Haberi Görüntüle

'TANGO TEK BAŞINA YAPILMAZ! DEFALARCA SÖYLEDİK'

Rusya ve NATO arasında var olan ilişkilere de değinen Peskov, NATO'nun 6 Ekim'de Rus misyonundan 8 kişinin akreditasyonunu iptal ettiğini hatırlattı.

Buna karşın NATO'nun Moskova'da bulunan temsilciliklerinin faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarına dikkat çeken Peskov, "Aslında herhangi bir etkileşim ve diyalog yoktu. Aksine NATO, Rusya'yı durdurma niyetini açıkladı ve bunları somut eylemlerle destekledi. Brüksel’de çalışan diplomatlarımızın sınır dışı edilmesi son hamleydi. Elbette bu, fiiliyatta olan durumun yasallaştırılmasını gerekli ve kaçınılmaz kıldı." dedi.

Aldıkları kararla zarar gören taraf olmayacaklarını vurgulayan Peskov, "Tango tek başına yapılmaz. Bunu defalarca söyledik ve biz bunu yapmayı düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Peskov, NATO'nun gerektiğinde Rusya'nın Belçika'daki Büyükelçiliğine başvurabileceğini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading