Yandex Metrica

Kremlin: İngiltere "bilinçli provokasyon" yaptı

Kremlin: İngiltere "bilinçli provokasyon" yaptı

İngiliz savaş gemisinin Karadeniz'deki eylemini değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov, "bilinçli provokasyon" ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,  başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiliz savaş gemisinin Karadeniz'de sınır ihlali yaptığı iddiasını değerlendirirken, İngiliz savaş gemisinin Karadeniz'deki eylemlerini "bilinçli provokasyon" olarak nitelendirdi.

Peskov, İngiltere'nin eylemlerinden endişe duyduklarını belirtirken, bu tür eylemlerin kabul edilemez ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu savundu.

BİLİNÇLİ VE HAZIRLIKLI BİR PROVOKASYON

"İngiliz gemisinin provokasyon yaptığını düşünüyoruz. Ayrıca bunun bilinçli ve hazırlıklı bir provokasyon olduğunu üzülerek belirtmek isteriz." diyen Peskov, buna benzer eylemlere ileride yanıt verebileceklerini vurguladı ve Rusya'nın bu konuda diplomatik düzeyde gerekli önlemleri alacağını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da ülkesinin sınırlarını koruyacaklarına dikkat çekerek "Bu provokasyonu ve İngiltere, ABD ve diğer NATO ülkelerinin silahlı kuvvetlerinin sınırlarımızın yakınında artan faaliyetlerini kınıyoruz." şeklinde konuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading