Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kremlin'in Gürcistan tatbikatı değerlendirmesi

Kremlin'in Gürcistan tatbikatı değerlendirmesi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Gürcistan'daki NATO tatbikatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünya

23.01.2024, 17:43

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Gürcistan'da yürütülen NATO tatbikatının dikkatle takip etmeleri gereken bir husus olduğunu, Moskova açısından tatbikat kapsamındaki senaryolar arasında Rusya karşıtı bir niyet olmamasının önemli olduğunu belirtti.

Körfez hamlesi dünyayı böyle salladı: Yardım için Türkiye'ye bakıyorlar Haberi Görüntüle

TATBİKATIN TAKİP EDİLMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

NATO’nun Gürcistan’daki tatbikatı hakkında değerlendirme yapan Peskov, “Bu, NATO’nun askeri altyapısının sadece sınırlarımız çevresinde değil, sınırlarımızla da temasta olduğunu bir kez daha teyit diyor. Elbette çok dikkatli takip etmemiz gereken bir konu” dedi.

Tatbikatta Azerbaycan’ın da yer alması konusunu değerlendiren Peskov, “Azerbaycan bağımsız bir devlet, bu ülke ile ilişkilerimize değer veriyoruz. Bu bir partner ilişkisi ve daha da geliştirilmesi yönünde siyasi irade mevcut. Bizim için önemli olan elbette bu tür tatbikatlardaki senaryoların altında ülkemize karşı gizli kapaklı eylemlerin yatmaması” dedi.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA ASKER YER ALDI

Tatbikat senaryolarının NATO tarafından yazıldığına dikkat çeken Peskov, İttifak’ın da kendileri için en büyük düşmanın kim olduğunu saklamadığını ifade etti.

Gürcistan’da 26 Temmuz’da başlayan ‘Agile Spirit’ isimli tatbikatta bin 600 Gürcü, 700 ABD’li ve Ukrayna dahil 13 ülkeden 250 asker yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading