Yandex Metrica

Kremlin'den 'kısmi seferberlik' itirafı: Hata yaptık düzelteceğiz

Kremlin'den 'kısmi seferberlik' itirafı: Hata yaptık düzelteceğiz

Kremlin, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatı için yedek güçlerin seferber edilmesi sırasında hatalar yapıldığını kabul etti ve ülkenin sınırlarını kapatmak için herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:51

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve AB ülkelerinin tepkisini çeken 'kısmı seferberlik' ilanı sonrası birçok Rus vatandaşı, ülkeden kaçmaya çalıştı. Rus vatandaşları, İstanbul ve Erivan'a tek yönlü uçuşlara akın etmiş, seferler tükenmişti. Uçak bulamayan birçok kişi ise Finlandiya sınırına akın etmişti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla bekleyemez NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla... Haberi Görüntüle

''BAZI HATALAR YAPILDI''

Kremlin'den konuyla ilgili yapılan açıklamada "Seferberlik çağrılarında bazı hatalar yapıldı. Bu çağrıdaki hatalar düzeltilecek" ifadelerine yer verildi.

İran İsrail'e saldırdı: ABD gemisi Siyonistlere hayat verdi: İntikam operasyonu dünyayı teyakkuza geçirdi İran İsrail'e saldırdı: ABD gemisi Siyonistlere hayat verdi: İntikam operasyonu... Haberi Görüntüle

SINIRLAR KAPATILACAK MI?

Ülkeden kaçan Ruslara ilişkin sınırların kapatılıp kapatılmayacağı konusunda ise Kremlin "Sınırların kapatılması konusunda herhangi bir karar alınmadı" ifadelerini kullandı.

İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı Haberi Görüntüle

PUTİN NE DEMİŞTİ?

Putin, seferberlik için yalnızca belirli tecrübedeki vatandaşların askeri hizmet için çağrılacağını ifade ederek “Sadece yedek asker statüsünde ve özellikle orduda hizmet etmiş, belirli bir askeri kaydı ve ilgili tecrübesi olan vatandaşlar askere çağrılacak. Askeri hizmet için çağrılanlar, özel askeri operasyon deneyimi doğrultusunda ilave askeri eğitim alacaklar.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading