Yandex Metrica

Kremlin'den Avrupa'ya 'gaz' açıklaması: Bedava mı verelim?

Kremlin'den Avrupa'ya 'gaz' açıklaması: Bedava mı verelim?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Enerji Haftası uluslararası forumu başlamışken önemli açıklamalar yaptı. Rusya’nın Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatındaki sözleşmeler doğrultusunda yükümlülüklerini yerine getirdiğini dile getiren Peskov, sözleşmelerin ötesinde tedarik yapılamayacağına dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Başkent Moskova’da bir araya geldiği gazetecilere açıklamalar yaapna Peskov, Ukrayna üzerinden Avrupa’ya yönelik doğal gaz sevkiyatı ve Avrupa gaz piyasasının durumuna ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Ülkesinin Avrupa’ya yönelik doğal gaz sevkiyatını artırdığını vurgulayan Peskov, Rusya'nın tüm sözleşme yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve mevcut sözleşmelerdeki tedarik hacimlerinin azami seviyeye çıkarıldığını ifade etti.

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

'BEDAVA MI VERELİM?'

Peskov, Gazprom’un sözleşmelerdeki yükümlülüklerinin üzerinde doğal gaz tedarik edip edemeyeceğine ilişkin yöneltilen bir soruya, "Sözleşmelerin ötesinde tedarik yapılamaz. Bedava mı verelim?" dedi.

Rusya’nın, Ukrayna üzerinden doğal gaz sevkiyatını artırması için Rus gazına Avrupa’daki mevcut talebin artması gerektiğini hatırlattı ve açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ukrayna’nın, transit sorununu çözmek için Avrupa'daki gaz alıcılarına başvurması gerekiyor. Avrupalı şirketler, artan gaz taleplerini göz önünde bulundurarak Gazprom ile ilave hacimlerde yeni uzun vadeli bir anlaşma yapabilirler. Ukrayna üzerinden sevkiyat için alıcıların olması lazım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading