Yandex Metrica

Kremlin'den ABD açıklaması! 'Putin Biden ile görüşebilir'

Kremlin'den ABD açıklaması! 'Putin Biden ile görüşebilir'

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın ABD ile masaya oturma ihtimali ile ilgili yaptığı açıklamada, 'ABD'nin endişelerimizi dinleme talebi, Putin ve Biden'ın görüşmesini sağlayabilir' sözlerini kaydetti.

Dünya

23.01.2024, 20:00

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi öncesi NATO'nun genişlemesinin durdurulması, ABD ile karşılıklı olarak silah kontrolünün sağlanması ile ABD'ye güvenlik garantileri adı altında öneri sunan Rusya, istediği cevabı alamamıştı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, geçen yıl tartışma konusu olan öneri ile alakalı ABD'ye yeni bir mesaj verdi. 

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

PUTİN BIDEN İLE GÖRÜŞECEK Mİ? 

Putin ile Biden'ın görüşme ihtimalinin sadece ABD'nin kendi kaygılarına kulak vermesi ile gerçekleşebileceğini belirten Peskov şu ifadelere yer verdi: 

ABD'nin endişelerimizi dinleme talebi, yani aslında ABD'nin aralık-ocak ayları arasında bulunduğu duruma dönüp, 'Rusların sundukları hepimize uymayabilir ama belki de müzakere masasına oturmaya değer’ sorusunu sormasına bağlı. Hem Brüksel'e hem de Washington'a sunulan belge taslaklarını kastediyorum. 

Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

'PUTİN BIDEN İLE GÖRÜŞMEYE İHTİYAÇ DUYMUYOR'

Putin ve Biden'ın görüşme ihtimalinin çok konuşulduğu bu dönemde Putin'in böyle bir şeye ihtiyaç duymadığını belirten Peskov, "Ekim ayı başında Putin böyle bir şeye gerek duymadığını söyledi. Şu ana kadar müzakere için bir platform oluşmadı" diye konuştu. 

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

RUSYA 'MÜZAKEREYE HAZIRIZ' MESAJI VERDİ

Diğer yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Ukrayna ile müzakere çalışmalarınan ilişkin açıklamada bulundu. 

Müzakerelere dönmek için hazır olduklarını belirten Lavrov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dahil olmak üzere Rusya'nın (Ukrayna konusunda) müzakerelere hazır olma isteği değişmedi. Batılı ortaklarımızın gerilimi azaltmak için tüm gerçekçi tekliflerini dinlemeye hazırız" sözlerine yer verdi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading