Yandex Metrica

Sitede Ara

Kraliçe'den şaşırtıcı Black Lives Matter duruşu

Kraliçe'den şaşırtıcı Black Lives Matter duruşu

Londra'nın ilk siyah Lord-Teğmen'i olan Sir Ken Olisa, kraliyetlerin ve kraliçenin Black Lives Matter'ı desteklediğini ve uluslarını aynı değerlere bağlı kılmak için tutkuyla dikkate aldıklarını söylerken, bir süre önce dünya gündemine bomba gibi düşen 'Sussex Dükü ve Düşesi' röportajının zihinlerde bıraktığı 'ırkçı' imajının üzerini kapatmak mı istedi?

Dünya

23.01.2024, 17:58

Kraliçe ve Kıdemli temsilci, Kraliyet Ailesinin Black Lives Matter'ı desteklediğini söyledi.

AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar açlıktan ölüyor' AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar... Haberi Görüntüle

HAREKETE DESTEKVERDİLER

Buckingham Sarayı'nın üst düzey bir temsilcisi, Kraliçe ve Kraliyet Ailesinin Black Lives Matter hareketini desteklediğini söyledi. Londra'nın ilk siyah Lord-Teğmen'i Sir Ken Olisa, Kanal 4'e, bilhassa George Floyd'un öldürülmesinden sonraki son 12 ayda kraliyet ailesiyle "ırk sorununun bütününü tartıştığını" belirtti. Sir Ken, sarayın Black Lives Matter'ı destekleyip desteklemediği sorusuna ise "Cevap şüphesiz evet" dedi.

Black Lives Matter hareketi, ırkçılığa ve şiddete karşı tepki çağrısında bulunan bir kampanya olarak başladı ve George Floyd'un öldürülmesinin ardından protestolar şeklinde küresel bir üne kavuştu.

Cenazeyi vermiyor, taziye evini basıyor: İsrail vahşette sınır tanımıyor Cenazeyi vermiyor, taziye evini basıyor: İsrail vahşette sınır tanımıyor Haberi Görüntüle

BUCKINGHAM SARAY'INI SALLAYAN RÖPORTAJ

Kraliyet Ailesi daha önce - özellikle bu yılın başlarında, Oprah Winfrey ile yaptığı röportajda Sussex Dükü ve Düşesi'nin ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Meghan, Kraliçe veya Edinburgh Dükü olmayan isimsiz bir kraliyetin, oğlu Archie'nin doğduğunda derisinin ne kadar koyu olacağı konusunda endişelerini dile getirdiğini söyledi.

Çift ayrıca kraliçe'nin torununun melez çocuğunun güvenlik korumasından ve ırkçılık nedeniyle prens unvanından mahrum bırakıldığını öne sürdü.

Kaynak: Sky News

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading