Yandex Metrica

Kosova Türkiye'den Bayraktar istiyor! Vucic: İlişkilerimiz etkilenir

Kosova Türkiye'den Bayraktar istiyor! Vucic: İlişkilerimiz etkilenir

Kosova Türkiye'den Bayraktar insansız hava aracı almak istediklerini açıkladı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksadar Vucic ise Türkiye'nin Kosova'ya Bayraktar temin etmesinin Sırbistan-Türkiye ilişkilerini etkileyeceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:12

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'nin Kosova'ya Bayraktar TB2 temin edeceğine ilişkin haberler hakkında konuştu. Vucic, Kosova'nın Bayraktar TB2 almasının Türkiye-Sırbistan ikişkilerini etkileyeceğini söyledi. 

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

KOSOVA TÜKİYE'DEN BAYRAKTAR İSTİYOR

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye'den bayraktar TB2 almak  için çalışma yürüttüklerini söylemişti. Kosova'dan gelen haberlerin ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Bayraktar TB2 iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. 

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

'İLİŞKİLERİMİZE ETKİSİ OLACAK'

Vucic, TB2 hakkındaki açıklamalarını resmi temaslar için bulunluğu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Sırp PINK TV'ye Kosova'nın Bayraktar TB2 almasına ilişkin şu şekilde  konuştu:

Türklerin Priştine’ye Bayraktar vereceklerini söylemeleri bizim için ne kabul etmesi kolay ne de güzel bir haber. Bunun ilişkilerimize etkisi olacaktır.

İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN SİLAHLANDIRMA HAKKI YOK' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygımız var. Fakat bu hazırlık yapmamız, hava savunma sistemi ve avcı filosu sahibi olmamız gerekeceği anlamına geliyor. Diğer yandan, Türkiye’nin uluslararası hukuk çerçevesinde ordu sahibi olma hakkı olmayan bir tarafı silahlandırma hakkı bulunmuyor. Fakat uluslararası hukuk kimin umrunda ki?

Vucic, Sırbistan'ın silahlanması gerektiğini belirtti ve aksi takdirde "kedinin fareyi yuttuğu gibi yutulacaklarını" söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading