Yandex Metrica

Kosova ile Sırbistan anlaştı: Plaka krizinin çözüldüğünü Josep Borrel duyurdu

Kosova ile Sırbistan anlaştı: Plaka krizinin çözüldüğünü Josep Borrel duyurdu

Balkanlarda yeni bir savaş sinyali veren Sırbistan ve Kosova gerilimi bitiyor mu? AB Yüksek Komiseri Josep Borrel, araç plakaları ve kimlik kartları konusunda kriz yaşayan Kosova ve Sırbistan'ın anlaşmaya vardığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 22:15

AB Yüksek Komiseri Josep Borrel, araç plakaları ve kimlik kartları konusunda kriz yaşayan Kosova ve Sırbistan'ın anlaşmaya vardığını duyurdu. Borrel Twitter hesabından yaptığı açıklamada  "Anlaşmaya varıldı. Kosova ile Sırbistan, çatışmaların önüne geçilmesi ve ilişkilerin normalleştirilmesine odaklanmak amacıyla anlaşmaya vardı." ifadelerine yer verdi.

Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

PLAKA TARTIŞMASI SONA ERDİ

Kosova ve Sırbistan baş müzakereileri dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelmişti. Borrel baş müzakerecilerin anlaştığını duyurdu ve Sırbistan'ın Kosova'daki şehir isimlerinin yer aldığı araç plakalarını vermeyi keseceğini, Kosova'nın ise tartışmalı plaka uygulamasını sonlandıracağını söyledi.

Tarafları önümüzdeki süreçte görüşmeye davet edeceğini belirten Borrel,  AB'nin Kosova-Sırbistan Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak ve anlaşmada emeği geçenlere teşekkür etti.

AB Yüksek Komiseri Josep Borrel

İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu Haberi Görüntüle

VUCİC'TEN AÇIKLAMA

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic Belgrad'da  Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljka Cvijanovic ve Sırp Cumhuriyeti entitesi başkanı Milorad Dodik ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Vucic  Kosova ile plaka krizi konusunda anlaşmaya varılması hakkında konuştu. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' Haberi Görüntüle

'ULUSLARARASI  UNSURLAR KOSOVA'DAN YANA OLDU'

Vucic uluslararası unsurların Kosova-Sırbistan görüşmelerinde adil davrandığını fakat Kosova'dan yana olduklarını söyleyen Vucic şu şekilde konuştu:

Önemli olan halkımızın işkenceye maruz kalmaması ve Kosova'daki şehir isimlerinin yer aldığı plakların kalacak olması.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Haberi Görüntüle

SIRP  BELLEDİYELER BİRLİĞİ ŞARTI

Kosova'da istifa furyası başlatan Sırp  görevlilerin işbaşınadönmesi için bir koşulun  yerine getirildiğini söyleyen Vucic diğer koşulun ise "Sırp Belediyeler Birliği'nin (ZSO) kurulması." olduğunu söyledi.

Pentagon'dan Refah açıklaması: İsrail ile ABD arasında görüşmeler devam ediyor Pentagon'dan Refah açıklaması: İsrail ile ABD arasında görüşmeler devam ediyor Haberi Görüntüle

'KENDİ ÇIKARLARIMIZLAR İLGİLİ KARARLARI KENDİMİZ ALIRIZ'

AP'nin Rusya'ya yönelik yaptırım uygulama şartı hakkında konuşan Vucic, sözlerine şu şekilde devam etti:

Tek şartları Rusya değil, Sırbistan'ın Kosova'nın bağımsızlığını tanımasını da istiyorlar. Bu konu kamuoyundan gizleniyor. Bu tip talepler bizi endişelendirmiyor, zira kendi çıkarlarımızla ilgili kararları kendimiz alırız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading