Yandex Metrica

Korkulan oldu, dünya kırmızı alarma geçti! Türkiye'de de görülmesi an meselesi, koronavirüs bile bu kadar korkutmamıştı

Korkulan oldu, dünya kırmızı alarma geçti! Türkiye'de de görülmesi an meselesi, koronavirüs bile bu kadar korkutmamıştı

Koronavirüs salgınının ilk gününden itibaren, bu zamana kadar tespit edilmiş 'en çok mutasyona uğrayan varyant' olan 'Nu' dünyayı korkutmaya devam ediyor. Vakaların çıktığı ülkeler kırmızı listeye alınırken, sınırlar da kapatılmaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 18:21

Koronavirüs salgınının yayılımı hızla devam ediyor. Salgının ilk gününden bu yana virüs değişim göstererek pek çok varyanta evrilirken, Kovid-19’un Afrika kıtasında tespit edilen yeni varyantı endişe yaratmaya devam ediyor.

Bilim insanları resmi adıyla B.1.1.529 olarak bilinen Nu varyantı ile ilgili açıklama yaptı. Henüz vaka sayısının az olmasına rağmen çok farklı ülkelerde tespit edilen ve koronavirüsün şu ana kadar en çok mutasyona uğramış versiyonu olan Nu varyantı bütün dünyayı panikletti.

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

YENİ DALGA KABUSU

Bir kaç ülkede kendini gösteren Nu varyantının yayılım hızı artış gösterirken, yayılımın görüldüğü ülkeler kırmızı listeye alınıyor, sınırlar kapatılıyor.

Birleşik Krallık, Nu varyantının ülkeye gelmesini engellemek için Güney Afrika uçuşlarını durdurmak için harekete geçerken, İngiliz Sağlık Güvenlik Ajansı, “Şu ana kadar izlediğimiz en endişe verici varyant. Delta varyantından çok daha büyük bir endişe oluşturuyor ve dünya genelinde yeni koronavirüs dalgalarına sebep olabilir” açıklamasını yaptı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu Haberi Görüntüle

VİRÜSÜN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELERE SEYAHAT YASAĞI GETİRİLDİ

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid’in Botswana, Namibya, Zimbabve, Lesotho ve Eswatini ülkeleriyle birlikte Güney Afrika’yı kırmızı listeye almaya hazırlandığını aktardı. Bu ülkelere seyahat yasağı getirilmesi gündemdeki önlemlerden biri olarak düşünülürken, ülkeye her gün Güney Afrika’dan 500 ile 700 yolcunun giriş yaptığı da belirtildi. Singapur Almanya ve İtalya'da da Nu'lu ülkelere yönelik yasak getirildiği ilan edildi.

Nu varyantının geçirdiği mutasyonları inceleyen bilim insanları, “Daha dayanıklı olma ihtimali ve daha hızlı yayılma ihtimali mevcut” açıklamasını yaptı.

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

FRANSA'DAN 7 AFRİKA ÜLKESİNE YASAK GELDİ

Fransa, Güney Afrika'da ortaya çıkan Covid-19’un B.1.1.529 mutasyonu nedeniyle 7 Afrika ülkesinden gelenlerin ülkeye girişini askıya aldı.

Fransa, Güney Afrika'da ortaya çıkan Covid-19’un B.1.1.529 mutasyonu nedeniyle en az 48 saat için Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Esvatini ülkelerinden gelenlerin girişlerini askıya aldı. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Fransa, özellikle endişe verici korona virüsün yeni bir mutasyonu nedeniyle Güney Afrika da dahil olmak üzere 7 güney Afrika ülkesinden gelenleri askıya alıyor" ifadeleri kullanıldı.

Hükümet, bu ülkelerden birinde son 14 gün içinde seyahat etmiş kişilerin en kısa sürede RT-PCR tarama testi yaptırması gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE DE GÖRÜLDÜ

Koronavirüsün bu zamana kadar görülmüş en çok mutasyona uğrayan varyantı olan Nu, Afrika'nın dışında İsrail'de de görüldü. Yetkililer Nu varyantına ilişkin önlemler almaya hazırlanırken başka vakaların bulunup bulunmadığına ilişkin araştırmalar sürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading