banner2

Körfez ülkelerinde yeni bir cephe mi oluşuyor? İran, Mısır ve BAE'li liderler bir araya geldi

Mısır'ın darbe ile başa geçen Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve BAE veliaht prensi Muhammed bin Zayed'i ağırladı.

Dünya 22.03.2022, 15:21 22.03.2022, 17:11
Abone ol
Körfez ülkelerinde yeni bir cephe mi oluşuyor? İran, Mısır ve BAE'li liderler bir araya geldi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi, İsrail Başbakanı Naftali Bennet ile Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prensi Muhammed bin Zayed'i kabul etti. 

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sisi ve Zayed'in Şarm el-Şeyh'te bir araya geldiğini ve ekonomik işbirliği başta olmak üzere birçok konunun tartışıldığı bildirildi.

KÖRFEZDE YENİ BİR DENGE Mİ KURULUYOR? 

Açıklamada, Sisi'nin Mısır'ın Körfez bölgesindeki uluslararası güvenliğe dikkatle yaklaştığını ve bölgeyi istikrarsızlaştırmak için yapılan her harekete karşı olduğu bildirildi. 

BAE'nin resmi haber ajansı WAM iki ülkenin ve halklarının yararına olan tüm ortaklıkların desteklendiğini açıkladı. 

GÖRÜŞMEYE İSRAİL'DE KATILDI 

Diğer yandan ikili görüşmelere İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in dahil olduğu da bildirilirken Bennett hakkında detaylı bir açıklama yapılmadı. 

Ayrıca Mısırlı ve İsrailli yetkililer Bennett'in Sisi ile görüşmek için Mısır'a geldiğini doğruladı

MISIR BAE VE İSRAİL NÜKLEER ANLAŞMA KONUSUNDA HEM FİKİR Mİ?

İsrail'de basın ajanslarına yansıyan haberlerde üç liderin, İran ve ABD'nin de dahil olduğu nükleer anlaşmayı tartıştıkları belirtildi. 

İSRAİL İRAN'IN NÜKLEER ANLAŞMADA OLMASINA KARŞI ÇIKIYOR 

İsrail Başbakanı Bennett'in İran'ın bu nükleer anlaşmada masadan lehine bir kararla kalkmasına şiddetle karşı çıktığı belirtilirken, Körfez ülkelerinin İran'ın füze programı ve bölgesel ortaklıkları ile ilgili tartışmalara dahil edilmediği bildirildi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!