Körfez Bibi'nin biletini kesti! Riyad'dan terör devletine sert cevap

Suudi Arabistan, Trump’ın son yaptığı Gazze için yatırımı paylaşarak isyan etti. Trump'a tepki üstüne tepki yağıyor dünyadan ve sonunda Suudi Arabistan da masaya yumruğunu nihayet vurdu.
Suudi Arabistan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun "Suudi Arabistan, Filistin devleti istiyorsa kendi topraklarında kurabilir." açıklamasına sert tepki gösterdi.
KÖRFEZ'DEN SERT AÇIKLAMA
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bu tür açıklamaların şiddetle kınandığı belirtilerek, Filistin halkının topraklarındaki haklarının tartışmasız olduğu vurgulandı. Suudi Arabistan'ın Netanyahu'nun Filistin halkını yerinden etme çağrılarını reddettiği ve bu tür açıklamaların işgalci İsrail'in Gazze'de artan suçlarını örtbas etmeye yönelik bir çaba olduğu ifade edildi.
SİSTEMATİK ZULÜM 75 YILDIR SÜRÜYOR
Filistin halkının tarihsel, duygusal ve hukuki bağlarla topraklarına sahip olduğu ve Filistin'in haklarının kimse tarafından gasbedilemeyeceği kaydedildi. Bu tür aşırı düşüncelerin, İsrail'in, barışa karşı olan tutumunun ve Arap ülkelerinin barışa yönelik önerilerini reddetmesinin bir yansıması olduğu belirtilirken Filistin halkına yönelik sistematik zulmün 75 yılı aşkın süredir sürdüğüne işaret edildi.
Bakanlık açıklamasında son olarak, Filistin halkının haklarının hiçbir zaman kaybolmayacağı ve barışın ancak iki devletli çözüm ve karşılıklı anlayışla sağlanabileceği vurgulandı.
