Yandex Metrica
SON DAKİKA

Köprü saldırısına ilişkin şok iddia: ABD'nin patlayıcı yüklü insansız deniz aracı...

Rusya Kırım Köprüsü'nü havaya uçuran şeyin patlayıcı yüklü kamyon olduğunda ısrar etse de infilakın hemen öncesindeki görüntüler ve patlama sonrası oluşan manzara çok farklı bir hikayeye işaret ediyor.

Dünya

23.01.2024, 19:56

8 Ekim sabahı Kerç Boğazı'ndaki Kırım Köprüsü'nün bir kısmını havaya uçuran patlamada yeni gelişme: Bombanın infilakından hemen önce deniz yüzeyinde meydana gelen dalgalanma güvenlik kamerası görüntülerinde fark edildi. Bu durum, köprünün yol üstünden değil, 'aşağıdan' patlatılmış olabileceğine ilişkin en önemli işaret oldu. Elde edilen yeni bulgular 'bomba yüklü TIR' hikayesini her geçen gün biraz daha zayıflatıyor. Çünkü patlatıldığı iddia edilen kamyon yolda bir delik bile açmadı.

Su üzerindeki ani dalgalanmanın görüntülerini yayınlayarak olayı analiz eden sosyal medya hesapları, ABD ordusu tarafından Ukrayna'ya verilmiş insansız deniz araçlarına dikkat çekiyor.

Sualtı insansız mühimmat Sea Fox

Geçtiğimiz haziran ayında Baltık Denizi'ndeki mayın arama/imha tatbikatı sırasında bu tipte bir sualtı aracını kullanan Amerikan donanması, Sea Fox (Deniz Tilkisi) adı verilen bomba yüklü insansız dron'u deniz dibine başarıyla yerleştirmişti. Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 ve 2'ye yönelik sabotajın böyle bir araçla yapıldığı iddia ediliyor. 

Sivastopol kıyılarında bulunan insansız deniz aracı 

Aynı zamanda 22 Eylül'de Ukrayna ordusunca kullanıldığı sanılan bir insansız deniz aracı Kırım'daki Sivastopol sahilinde bulunmuştu. Rusya, Kiev güçlerinin sözkonusu araçla bölgedeki limanda konuşlu savaş gemilerine saldırmayı planlamış olabileceğini açıklamıştı. 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından 8 Ekim'de Kırım Köprüsü'ne saldırı olayı meydana geldi. Askeri uzmanların yaptığı analizler, köprüyü çökerten şeyin bomba yüklü kamyon değil, patlayıcıyla yüklenmiş bir insansız deniz aracı olduğunu söylüyor. Osint-Molfar merkezinden analistler, patladığı söylenen TIR'ın yolda delik açmadığına dikkat çekerek patlamadan hemen önce köprünün altındaki sularda meydana gelen hareketliliğe dikkat çekiyor. 

"Patlama anında çöken kısmın altında bir dalga belirdi. Suyun diğer kısımlarında dalga yok. Bu, o bölgede hızlı bir aracın varlığına işaret ediyor" denilen analizde, saldırının ABD tarafından tedarik edilmiş bir sualtı insansız deniz aracı tarafından yapılmış olabileceğine işaret edildi. 

Osint-Molfar analizinde şu hususlar yer aldı:

  • Kamyon patlamanın merkez üssünde değildi. Zaten patlamanın nedeni de değildi. Patlama daha sağ tarafta meydana geldi.
  • Kamyon patlaması sırasında yol yüzeyinde bir delik oluşması gerekirdi ama bu delik oluşmadı. 
  • Köprüde en az 2 patlama meydana geldi.
  • Yol kiriş bağlantılarından koptu ancak kuleler ayakta kaldı. Yol, alttan gelen yoğun basınçla koptu. 
  • Patlama izleri kamyonla hiç teması olmayan köprünün altında da açıkça görülüyor.
  • Anlaşılmaz olan temel unsur, bombalı kamyon hikayesine sarılan Rusya'nın neden yalan söylediği... 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading