Yandex Metrica

Konu yine istismar! Papa Franciscus yine özür dilemedi

Konu yine istismar! Papa Franciscus yine özür dilemedi

Vatikan Basın Ofisi'nin yaptığı açıklamada, Fransa'da 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olması nedeniyle üzgün olduğu belirtilen Papa Franciscus'un özür dilememesi dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, dünya gündemini sarsan Fransa'daki kiliselerde 1950 yılından beri 216 bin çocuğun cinsel istismara uğraması skandalından ötürü büyük üzüntü duyduğunu söyledi ama özür dilemedi.

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

HİÇBİR ÖZÜR İFADESİ YOK

Vatikan Basın Ofisi, yazılı bir açıklama yaparak, Fransız rahipler hakkında çıkan rapor hakkında bilgilendirilen Papa’nın, raporun içeriğini acıyla öğrendiği bildirdi. Yapılan açıklamada, Papa'nın düşüncelerinin mağdurlarla olduğuna dikkat çekilirken, hiçbir özür dileme ifadesine yer verilmedi. Ruhani liderin, bu hadiseleri bildirmelerinden ötürü mağdurların cesaretlerine ve Fransa Kilisesine minnettar olduğu da açıklamada yer verilen bilgiler arasında.

Papa Franciscus'un aylar önece Kanada'da ortaya çıkan istismara uğramış çocukların toplu mezarlarının bulunması olayından sonraki tavrı gibi en son gündeme gelen istismarlar nedeniyle mağdurlardan özür dilememesi dikkati çekti. Fransa'daki kiliselerde 1950'den beri 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğu tespit edilmişti.

Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu (CIASE) Başkanı Jean-Marc Sauve, Katolik Kilisesinin cinsel istismar olaylarına karşı gerekli önlemleri almadığını belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading