Yandex Metrica

Komşuyu yine korku sardı: Türkiye Mısır'ı bizden uzaklaştırabilir

Komşuyu yine korku sardı: Türkiye Mısır'ı bizden uzaklaştırabilir

Yunanistan basını Türkiye'nin Mısır'a Bayraktar TB2 SİHA satma olasılığını gündemine aldı. Ankara'nın Kahire'yi yanına çekerek Atina'yı Doğu Akdeniz'de tecrit etmeye çalıştığını öne sürdü.

Dünya

23.01.2024, 20:46

ABD medyasının Türkiye ve Mısır arasındaki normalleşmenin Bayraktar TB2 SİHA satışıyla taçlanacağını yazması Yunanistan'da gündem oldu.

ABD merkezli Forbes haberinde "Libya gibi çeşitli konularda temel anlaşmazlıklar yaşanması rağmen siyasi bir uzlaşma eninde sonunda Kahire'nin eski askeri teçhizatı, özellikle de silahlı insansız hava araçlarını satmasına yol açabilir" ifadelerini kullandı.

'KAHİRE TB2'Yİ SATIN ALABİLİR'

Türkiye'nin İHA endüstrisinin Bayraktar TB2 ile yükselişe geçtiğini belirten ABD medyası, "Artık Türkiye ve Mısır yakınlaşma konusunda anlaşan birkaç bölgesel rakibin ayak izlerini takip ederek yakın zamanda ilişkileri düzeltebileceklerine göre, Kahire TB2'yi satın alabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Yazıda, "Benzer şekilde Ankara, tarafsızlığını göstermek amacıyla Kahire'ye elindeki TB2 veya diğer insansız hava araçlarını ihraç edebilir. Mısır, insansız hava aracı endüstrisini geliştirmekle ilgileniyor ve önemli teknoloji transferlerini içerebilecek ortak üretime ilgi duyabilir" ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Haberi Görüntüle

"MISIR'I BİZDEN UZAKLAŞTIRABİLİR"

ABD medyasının Türkiye'nin Mısır'a SİHA satabileceğiyle ilgili analiz yazısı ise Yunanistan'da gündem oldu.

Türkiye'nin Mısır'a SİHA satma olasılığını değerlendiren Yunan basını, Ankara'nın Bayraktar TB2 satışıyla Mısır'ı Yunanistan'dan uzaklaştırmaya çalışacağını iddia etti.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki planlarını uygulayabilmesi ve Türk-Libya Paktı'nı hayata geçirebilmesi için Kahire'yi yanında istediği ifade edildi.

Türkiye-Mısır normalleşmesine dikkat çeken Yunan basını "Türkiye, Bayraktar TB2 ile Mısır'ı Yunanistan'ın yanından alıp Doğu Akdeniz'de Atina'yı tecrit etmeye çalışıyor" iddiasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading