Yandex Metrica

Komşu silahlanıyor! Bayraktar'a karşı ABD İHA'sı

Komşu silahlanıyor! Bayraktar'a karşı ABD İHA'sı

Türkiye'nin İHA ve SİHA teknolojisindeki çığır açan gücü, Yunanistan'ı harekete geçirdi. Yunan Parlamentosu'na Amerikan yapımı MQ-9B İHA satın alımı için rapor sunuldu. Bu hamle Bayraktar TB2'nin Yunan toprakları üzerinde uçuş yaptığı iddialarının üzerine geldi.

Dünya

23.01.2024, 19:30

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, geçtiğimiz günledre Yunan Parlamentosu'na dikkat çekici bir rapor sundu. Raporda 3 adet Amerikan MQ-9B SeaGuardian insansız hava aracı (İHA) ve bunların gerekli yer kontrol istasyonlarının satın alınması için bütçeden 400 milyon euro ayrılacağı belirtildi. Söz konusu rapor, bir Türk Bayraktar TB-2 İHA'sının Haziran ayı başlarında Yunan toprakları üzerinde uçtuğu yönündeki  iddialar ve  iki ülke arasındaki gerilimin artmasının ardından geldi. 

Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya nükleer silah yerleştirmek istiyorsunuz' Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya... Haberi Görüntüle

AMFİBİ GEMİLERİ DE ALACAKLAR

Yunanistan, MQ-9B'leri satın almanın yanı sıra, 291 milyon euroluk artan bir maliyetle ABD yapımı 76 AAVP-7 amfibi saldırı aracı (daha önce bu yılın Şubat ayında duyurulmuştu), "Kimlik Dostu veya Düşman Modu" 5 sistemleri de sipariş edecek. Ayrıca Yunanistan'ın NATO'daki diğer üyelerle uyumlu hale gelmek adına ve Type 209 denizaltı motorları için teknik ve malzeme desteği sağlayacağı da belirtiliyor.  Yunanistan şu anda Ege Denizi'ndeki Skyros Hava Üssü'nde İsrail yapımı iki "IAI Heron İHA" işletiyor.  Bu İHA7'ar Mayıs 2020'de İsrail ile imzalanan sözleşmenin ardından geçen yılın Nisan ayında üç yıllık bir kiralama programının parçası olarak Yunan Ordusu'nun envanterine eklenmişti.
Haziran ayı başlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ı Ege adalarının militarizasyonuna karşı uyararak "Yunanistan'ı, askeri olmayan adaları silahlandırmaya son vermeye ve uluslararası anlaşmalara uygun hareket etmeye davet ediyoruz" ifadalerinei kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading