Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Komşu'da korku hakim! Yaşar Güler'in Mavi Vatan sözleri Yunan medyasında yankılandı

Komşu'da korku hakim! Yaşar Güler'in Mavi Vatan sözleri Yunan medyasında yankılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karıyla Milli Savunma Bakanlığı'ndaki görevine başlayan Yaşar Güler'in "Mavi Vatan" sözleri Yunanistan'da korkuya neden oldu. Görevi Hulusi Akar'dan devralan Güler'in sözleri Yunan medyasının odak noktası oldu.

Dünya

16.02.2024, 19:24

Yunan medyasının "Türkiye meydan okumaya devam ediyor" başlığı ile servis ettiği haberde Yaşar Güler'in Mavi Vatan açıklamalarına yer verildi. Yaşar Güler'in devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, "Kutsal vatan topraklarımız ile mavi ve gök vatanımızın huzur ve güvenliğinin korunması için durmaksızın çalışacağız." sözleri Yunan medyasında yankılandı.

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı Haberi Görüntüle

KOMŞU PANİKTE

GeoStratigika'da yer alan haberde "Türkiye meydan okumayı sürdürüyor: Mavi Vatan'ı savunmaya devam edeceğiz!" ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan'da yayınlanan diğer haber sitelerinde ise Türkiye, "Türk-Yunan meselelerinde ve özellikle Mavi Vatan doktrini konusunda tavrını değiştirmiyor." İfadeleri kullanıldı.

Güler'in "Mavi Vatan için yılmadan çalışacağız." Şeklindeki sözlerine yer veren Ethnos, "Bakan Güler terörle mücadeleye vurgu yaparken Mavi Vatan'ı da anmayı ihmal etmedi." değerlendirmesinde bulundu.

Moskova'daki terör saldırısı sonrası Putin'den ilk açıklama: Bu suçun arkasındaki... Haberi Görüntüle

YAŞAR GÜLER NE DEMİŞTİ?

Milli Savunma Bakanı Güler, "FETÖ ile mücadele de artan bir azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Millî Savunma Bakanlığının sorumluluk alanlarında görevlerimizi başarıyla yerine getirmek için Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bilim ve hukuku rehber edinen, Anayasa'ya ve kanunlara tam bağımlı ve şeffaflık içerisinde, devletimizin tüm kuruluşları ve ilgili tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde, kutsal vatan topraklarımız ile mavi ve gök vatanımızın huzur ve güvenliği başta olmak üzere ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm hak, alaka ve menfaatlerinin korunması için mesai mefhumu gözetmeden durmaksızın çalışacağımıza emin olun." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading