Yandex Metrica

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi

Son dakika haberi... KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a yönelik İngiltere'nin başkenti Londra'da saldırı girişimi gerçekleştirildi. Saldırı girişimine ilişkin açıklamada bulunan Tatar, "Kıbrız Rum'dur Tatar'a ölüm sloganıyla önümüzü kestiler" dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:38

Son dakika haberi... İngiltere'nin başkenti Londra'ya bir dizi ziyaretler için giden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a saldırı girişimi gerçekleştirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar kendisine yönelik saldırı girişimini "Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm sloganıyla önümüzü kestiler" sözleriyle açıkladı.

Kings College Londra Üniversitesi'nde konferans vermeye giderken saldırı girişimine uğradığını anlattı. Katıldığı bir canlı yayında konuya ilişkin açıklama yapan Tatar, bazı kişilerin Yunan bayraklarıyla konvoyuna saldırdığını söyledi.

Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan adası tehlikede... Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan... Haberi Görüntüle

"KIBRIS RUM'DUR, TATAR'A ÖLÜM" SLOGANLARI ATTILAR"

Ssaldırı girişimini anlatan Ersin Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar, konferansa kimse katılmasın diye. Geldiğimde Yunan bayrakları ile dolu birkaç yüz kişi avazları çıktığı kadar 'Türkler Kıbrıs'tan dışarı, Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm' sloganları attılar" dedi.

Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Haberi Görüntüle

"BUNLARLA NASIL BARIŞACAĞIZ"

Sözlerini sürdüren Tatar, şunları kaydetti: "Tam bir rezalet. Kıbrıs'ta bunlarla nasıl barış sağlayacağız. Hep kuşkularımız vardı. Bir kez daha gördük. Bir Cumhurbaşkanı'nın bir üniversitede konferans vermesinden daha normal ne olabilir? Bunu bile hazmedemediler. Gerçekten çok çirkindi."

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun paylaşımı ise şöyle:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading