Yandex Metrica

Kissinger tarih verdi: Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakereleri ne zaman başlayacak?

Kissinger tarih verdi: Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakereleri ne zaman başlayacak?

ABD politikasının etkili isimlerinden ve bir dönem dışişleri bakanlığı görevi de yapmış olan Henry Kissinger, Rusya ile Ukrayna arasında 2023 yılının sonuna doğru barış müzakerelerinin başlayabileceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:21

Bir dönem ABD’nin  dış politikasını yönlendiren isim olarak kabul edilen eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, CBS Sunday Morning’e Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulundu. Kissinger, yaptığı değerlendirmede Çin’in barış girişimi sayesinde Rusya ve Ukrayna’nın bu yılın sonuna doğru barış müzakerelerine başlayabileceğini söyledi.

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

ÇİN FAKTÖRÜ

99 yaşındaki emekli diplomat, “Şimdi Çin bir barış girişimi ortaya koyduğuna göre her şey yerine oturacak. Yılın sonuna kadar müzakere sürecinin başlaması ile ilgili konuşacağımızı düşünüyorum” diyerek Ukrayna krizinin şu anda bir dönüm noktasına yaklaşıyor olabileceği tahmininde bulundu.

Kissinger daha önce de Ukrayna'daki çatışmanın uzamasının gerginliği daha da tırmandıracağı, bu nedenle müzakerelerle sona erdirilmesi gerektiğini belirtmişti.

İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere zarar veriyor İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere... Haberi Görüntüle

ABD'NİN ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANI İDİ

Kissinger, eski ABD başkanları Gerard Ford ve Richard Nixon dönemlerinde 1969-1975 yılları arasında Güvenlik Danışmanı, 1973-1977 yılları arasında Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading