Yandex Metrica

Kışkırtan kadın Erivan'da çiçeklerle karşılandı: ABD'nin 3 numarası şimdi orada

Kışkırtan kadın Erivan'da çiçeklerle karşılandı: ABD'nin 3 numarası şimdi orada

Ukrayna ve Tayvan ziyaretleriyle Rusya ile Çin'e mesaj veren Nancy Pelosi, şimdi soykırımla suçladığı Türkiye'yi kışkırtmak için Ermenistan'a geldi. Pelosi 16 Mayıs'ta Yunan Başbakanı'nı alkışlarken az kalsın avuçlarını patlatıyordu.

Dünya

23.01.2024, 19:49

1 Mayıs günü Ukrayna'ya giderek Rus saldırılarının artmasına neden olan, 16 Mayıs'ta Yunan Başbakanı Miçotakis'i ayakta alkışlayan, ardından 2 Ağustos'taki Tayvan ziyaretiyle Çin'i kışkırtan Nancy Pelosi, Karabağ işgalcisi Ermenistan'ı da boş geçmedi. Türkiye'ye karşı soykırım iftirası atan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, beraberinde Kongre'deki Ermeni lobisi temsilcileriyle birlikte Erivan'a geldi. 

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki topraklarını kurtardığı dönemde Erivan'a moral vermeye gelen Pelosi, pazartesi gününe dek her fırsatta "Ermenistan'ın yanındayız" diyecek. ABD'den hareketi öncesi sosyal medya hesabında bir dizi mesaj paylaşan Pelosi, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ermenistan ve Kafkasya bölgesinde güvenlik, ekonomik refah ve demokratik yönetişime olan güçlü bağlılığını vurgulamak için Ermenistan'a giden bir Kongre heyetine liderlik ediyorum. Bu ziyaret, Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1,5 milyon öldürülmesinin bizzat başkan tarafından soykırım olarak tanınmasından sonra gerçekleşiyor. 

Kongre heyetimizin Ermenistan'a yaptığı ziyaret, ABD'nin barışçıl, müreffeh ve demokratik bir Ermenistan'a ve istikrarlı ve güvenli bir Kafkasya bölgesine olan bağlılığının güçlü bir sembolüdür. Hükümet liderleri, sivil toplum üyeleri ve güvenlik teşkilatı üyeleri ile yaptığımız görüşmelerde, AGİT Minsk Başkanı ve Ermenistan'ın uzun zamandır dostu olan ABD'nin Dağlık Karabağ'daki soruna kalıcı bir çözüm bulunması için güçlü ve süregelen desteğini ileteceğiz.

Kongre delegasyon üyelerimiz Frank Pallone, Anna Eshoo ve Jackie Speier Ermenistan'ın gururlu ve uzun zamandır savunucularıdır ve Ermenistan Cumhuriyeti ile ortaklığımızı güçlendirmek için verimli toplantılar yapmayı dört gözle bekliyoruz."

Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler de patladı Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler... Haberi Görüntüle

İKİ GÜN BOYUNCA MESAJ VERİP DURACAK

Erivan Havaalanı'na inişinde çiçeklerle karşılanan Nancy Pelosi, ziyareti sırasında Başbakan Nikol Paşinyan, Meclis Başkanı Alen Simonyan ve diğer üst düzey Ermeni yetkililerle bir araya gelecek. ABD yönetiminin 3 numaralı ismi Pelosi ayrıca Ermenilerin sözde soykırım anıtına çelenk koyma törenine katılacak ve burada bir de konuşma yapacak. 

Pelosi'ye eşlik eden isimler arasında ABD Kongresi'ndeki Ermeni lobisinin temsilcilerinden Frank Pallone de bulunuyor. Pallone, Ermeni diasporasının emirleri doğrultusunda Türkiye'ye F-16 uçaklarının satılmaması için kampanya düzenlemiş, Pallone'nin hazırladığı mektuba 50'yi aşkın senatör imza koymuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading