Yandex Metrica

Kırım Türklerine yeni gözaltı dalgası! İşgalci Ruslara tepki büyük: Defolun!

Kırım Türklerine yeni gözaltı dalgası! İşgalci Ruslara tepki büyük: Defolun!

Kırım'ı işgal ettiği 2014 yılından beri Tatar Türklerine yoğun baskı uygulayan Rusya, bu sabah 4 kişiyi daha gözaltına aldı. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı, işgalcileri bölgeden defolmaya çağırdı.

Dünya

23.01.2024, 18:47

Rus işgali altındaki Kırım'da Tatar Türklerine yönelik yoğun baskılar devam ediyor. Bir süredir yarımadadaki Tatarları gözlem altında tutan, onları hiçbir gerekçe olmaksızın tutuklayan Rus istihbaratı bugün 4 adrese daha baskın yaparak yeni gözaltılara imza attı. 

Tatar Türklerinden Ansar Osmanov Bahçesaray'da, Ahmethan Abdulvapov Akmescit'te (Simferopol), Marlen Mustafayev Karasupazar'da (Belogorsk) ve Ernest Seytosmanov Balıklava'da (Balaklava) Rus güçleri tarafından gözaltına alındı. 

Evleri aranan 4 Kırım Tatarı, Ruslar tarafından alıkonulduktan sonra Akmescit’teki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ofisine götürüldü. FSB aramaların yapıldığı saatlerde siyasi tutsakları savunan avukatların müvekkilleriyle iletişim kurmalarına da engel oldu. 

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

EN GÜZEL GÜVENLİK GARANTİSİ 'DEFOLMAK'

Kırım Türklerine yönelik Rus baskısına tepki gösteren Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Kremlin güçlerini Kırım'dan 'defolmaya' çağırdı. Yaptığı açıklamada Ceppar, "Kırım’da, Kırım Tatarlarının evlerinde yeni arama dalgası... 4 aktivist alıkonuldu. Rusya’nın aradığı güvenlik garantilerinin en iyisi, askerlerini de yanına alarak işgal altındaki topraklardan defolmak ve tüm Ukrayna vatandaşlarını serbest bırakmaktır" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading