Yandex Metrica
SON DAKİKA

Kırım'a mutlaka geleceğiz! İşgalden kurtarılan İzyum'a geldi ve Rusya'ya böyle meydan okudu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Harkov güneyinde işgalden kurtarılan stratejik İzyum şehrini ziyaret etti. Zelenski buradan Kırım'a mesaj gönderdi.

Dünya

14.02.2024, 20:24

Harkov kenti çevresindeki 300 yerleşim yerini sadece 8 gün içerisinde Rus ordusundan geri almayı başaran Ukrayna askerleri hem doğuda hem de güneyde ilerlemeyi sürdürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Harkov güneyinde işgalden kurtarılan İzyum kentine bir ziyaret gerçekleştirdi ve gövde gösterisi yaptı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında geldiği kentte İzyum Şehir Konseyi binası önünde Ukrayna askerlerine seslenen Zelenski, savaş sırasında sergilenen kahramanlıkların nesiller boyu unutulmayacağını vurguladı. 2014 yılından beri Rus işgali altındaki Kırım'a da İzyum'dan mesaj gönderen Zelenski, yarımadayı işgalden mutlaka kurtaracaklarının altını çizdi. 

Kırım sakinlerinin 8 yıldır büyük bir trajedi yaşadığını dile getiren Zelenski, "Benim (Kırım sakinlerine) mesajım, geleceğiz. 8 yıl boyunca Rus televizyonlarında yapılan propagandaların bizim için bir önemi yok. Gerçeğin bizim tarafımızda olduğunu biliyoruz. Bu demek oluyor ki (Kırım'a) geleceğiz. Ne zaman olacağını bilmiyorum. Kimse de bilmiyor ama planlarımız var ve geleceğiz. Çünkü orası bizim toprağımız ve onlar bizim insanlarımız. Bu nedenle geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Fransa'da provokasyon! PKK yandaşları havalimanında olay çıkardı Haberi Görüntüle

BURAYI RUSLAR BU HALE GETİRDİ 

Daha sonra Anadolu Ajansı muhabiri, Vladimir Zelenski'ye "İzyum'a geldiğinizde neler hissettiniz?" şeklinde soru sordu. Bu soruya Zelenski şu cevabı verdi: 

"Devlet Başkanı olmadan önce buradaydım. Bu bölgeyi çok iyi biliyorum. Burada sürpriz yok ve benim için şok değil. Buradaki görüntü şoke edici ama benim için değil. Çünkü aynı görüntüyü ilk işgal edilen yerlerden Buça'da görmeye başlamıştık. Burada da aynı. Yok edilmiş binalar, öldürülen insanlar. Ne söyleyebilirim, bu gerçek tarihimizin ve bugünün modern Rus ulusunun bir parçası. Onlar yaptılar. Sadece onlar."

Zelenskiy, daha sonra askerler ve İzyumlularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende, Ukrayna Kara Kuvetleri Komutanı Oleksandar Syrskiy, Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Harkiv Bölgesi Askeri Yönetim Valisi Oleg Sinegubo da hazır bulundu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading