Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kim Jong-un gizli silahını ateşledi: Görevi radyoaktif tsunami

Kim Jong-un gizli silahını ateşledi: Görevi radyoaktif tsunami

Kuzey Kore Lideri Kim Yong-un ABD-Güney Kore ortak asker tatbikatına karşı gizli silahını ateşledi.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Kuzey Kore, patlama ile radyoaktif tsunami oluşturabilen ve hedeflere gizlice saldırabilen 'insansız su altı nükleer saldırı aracını' başarıyla test ettiklerini duyurdu.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e 10 saldırı düzenledi Haberi Görüntüle

'NÜKLEER SAVAŞ CAYDIRICILIĞINI GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI'

Devlet kontrolünde olan Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), ABD ve Güney Kore'nin bölgedeki tatbikatları ve çatışmacı tutumu karşısında Kore İşçi Partisi Merkezi Askeri Komisyonunun (WPK) meşru müdafaa odaklı nükleer savaş caydırıcılığını güçlendirme çalışmalarını sürdüğünü duyurdu.

KCNA, 2 silah teknolojisinin test edildiği 21-23 Mart arasında düzenlenen tatbikatta yeni 'insansız su altı nükleer saldırı aracının' Kim Yong-un rehberliğinde denendiğini bildirdi. 

Soykırımın ortakları ters düştü! Biden, Netanyahu'yu uyardı: Büyük bir hata... Haberi Görüntüle

HERHANGİ BİR LİMAN VEYA DEMİDE KONUŞLANDIRILABİLİYOR

"Görevi operasyonel sulara gizlice sızmak ve su altı patlaması yoluyla büyük ölçekli bir radyoaktif tsunamiyi tetikleyerek düşmanın donanmasını ve ana limanlarını yok etmek" olan stratejik su altı silah sisteminin herhangi bir kıyı, liman veya gemide konuşlandırılabildiği ifade edildi.

Son tatbikatta Güney Hamgyong eyaletinin Riwon bölgesi kıyılarından havalanan aracın, su altında patlayan test amaçlı savaş başlığını temsili düşman limanı olarak belirlenen Hongwon Körfezi açıklarındaki sulara başarıyla ulaştırdığı aktarıldı.

Ayrıca 22 Mart'ta ordunun, taktik nükleer saldırı yeteneklerini test etmek üzere 2 "Hwasal-1" ve 2 "Hwasal-2" tipi stratejik seyir füzesi fırlattığı vurgulandı. Doğu Denizi'nde bulunan bin 500 ve bin 800 kilometre uzaklıktaki hedeflerin başarıyla vurulduğu kaydedildi.

80 bin Filistinli ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da... Haberi Görüntüle

KİM YONG-UN ABD'YE MEYDAN OKUDU

Kim Jong-un, tatbikatların sonuçlarından memnuniyet duyduğunu belirtti. Kim, ülkenin savaş caydırıcılığını sergilemenin ABD ve Güney Kore'yi seçimleri konusunda düşünmeye sevk etme ve kazandıklarından daha fazlasını kaybetmeye mahkum olduklarını kendi kendilerine anlamalarını sağlama açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kim, düşmanın Kuzey Kore'yi işgal etmeye yönelik her girişimini etkisiz hale getirme ve ABD ile Güney Kore'nin pervasız askeri provokasyonlarına daha ezici ve saldırgan bir şekilde karşı koymaya kararlı olduklarını da yineledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading