Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kim Jong-un'dan şoke eden karar! 500 kişinin önünde kurşuna dizdirdi

Kim Jong-un'dan şoke eden karar! 500 kişinin önünde kurşuna dizdirdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yasa dışı müzik ve film satan bir kişinin idam edilmesine karar verdi. Suçlanan kişi, ailesinin ve 500 kişinin önünde kurşuna dizildi.

Dünya

23.01.2024, 17:30

Kuzey Kore lideri Kim Jon-un aldığı kararlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Sık sık aldığı acımasız kararlarla konuşulan Kim Jong-un, bu kez aldığı kararlara uymayan bir kişiyi idam ettirdi.

Kim, geçtiğimiz haftalarda Batı modasına savaş açmış ve bu kültüre ait giyim ürünleri ve objelerin kullanılmasını yasaklamıştı. Kuzey Kore lideri bu kez ise yasa dışı müzik ve film sattığı gerekçesiyle bir kişinin idam edilmesine karar verdi.

AİLESİNİN ÖNÜNDE KURŞUNA DİZİLDİ

Soyadı Lee olduğu öğrenilen adam, Güney Kore dizi ve filmlerine ait içeriklerin ticaretini yapması nedeniyle öldürüldü. Mirror'da yer alan habere göre, Gangwon eyaletinde gerçekleşen infazda adamın ailesi, 500 kişilik kalabalığın ön sırasında yer almaya zorlandı. Bu anti-sosyalist eylemler suçu nedeniyle eyalette gerçekleştirilen ilk infaz olarak kayıtlara geçti.

"HAFİF CEZA ALACAĞINA İNANMAK HATA OLUR"

Lee'nin infazı öncesinde yapılan açıklamada, geçmişte bu kişilerin çalışma ve yeniden eğitim kamplarına gönderildikleri belirtilerek, "Hafif bir ceza alacağına inanmak çok büyük bir hata olur." denildi.

CESEDİ ÇUVALIN İÇİNE KONULDU

Açıklamada ayrıca toplumda gericilerin korkusuz yaşamasına izin verilmeyeceği belirtildi. Lee'nin suçlu bulunduğuna dair kararın okunmasının ardından on iki el ateş edildi. Adamın cansız bedeninin bir çuvala konularak bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading