Yandex Metrica
SON DAKİKA

Kiev şehir merkezinde şiddetli patlama! Başkentin tam kalbi vuruldu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in şehir merkezinde şiddetli bir patlama oldu. Belediye Başkanı Kliçko, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kiev'de bulunurken Rusya'nın hava saldırısı ile Kiev'i vurduğunu söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:12

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in şehir merkezinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın gerçekleştiği binanın roket üretim fabrikası olduğu belirtiliyor.

Rusya tarafından 3 stratejik noktanın hedef alındığı aktarılıyor.

Netanyahu Refah'ta yeni bir katliam için Biden'ı ikna etmeye çalışıyor:... Haberi Görüntüle

BAĞIMSIZLIK MEYDANI'NA YAKINLARINDA

Patlamanın gerçekleştiği yerin Bağımsızlık Meydanı'na çok yakın olduğu öğrenildi.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

GUTERRES KİEV'DEYKEN SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Yaşanan patlama sonrası olay yerine sağlık ekipleri ile çok sayıda itfaiye sevk edildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan vatandaşların olup olmadığına yönelik henüz resmî bir açıklama yapılmazken, Kiev Belediye Başkanı Kliçko, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Kiev'de bulunurken Rusya'nın hava saldırısı ile Kiev'i vurduğunu söyledi.

ABD basınında dikkat çeken TB2 yorumu: Savaşta durumu tersine çevirdi Haberi Görüntüle

Trump'tan Biden'ı destekleyen Yahudileri kızdıracak açıklama: 'İsrail yok edilecek' Haberi Görüntüle

BİR GÜN ÖNCE PUTİN'İN KARŞISINDA OTURUYORDU

Cumhurbaşkanı Zelenski'nin danışmanlarından biri olan Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri António Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki `füze saldırıları` hakkında Tweet attı.

Podolyak tweet’inde “Antonio Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin'de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var” ifadeleri yer aldı.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

UKRAYNA: 6 KİŞİ YARALANDI

Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko, gazetecilere, Rusya'ya ait füzenin sivillerin yaşadığı evleri vurduğunu söyledi. Füzenin Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'dan fırlatıldığını belirten Geraşçenko, saldırıda 6 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız' Haberi Görüntüle

RUSYA: UKRAYNA'DA 38 ASKERİ UNSURU VURDUK

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle 38 Ukrayna askeri unsurunu vurduklarını söyledi.

Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'daki savaşta eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Ukrayna'daki taarruzları sürdürdüklerini anlatan Konaşenkov, "Rusya Hava Kuvvetleri, havadan yüksek hassasiyetli füzelerle 38 Ukrayna askeri unsurunu vurdu. Ukraynalı milliyetçi oluşumlara ait 22 müstahkem mevki, askeri teknik araçlar ve birliklerin toplandığı 7 alan, Aleksandrovka, Gusarovka, Dolgenkoye ve Barvenkovo yerleşim birimlerinde bulunan 6 roket, top, mühimmat ve akaryakıt deposu imha edildi." dedi.

Konaşenkov, Rus hava muharebe taktik birliklerinin 76 Ukrayna askeri nesnesini yok ettiğini belirterek, füze birliklerinin Ukrayna'ya ait Toçka-U füze kompleksini vurduğunu aktardı.

Rus hava savunma sistemlerinin Harkiv, Donetsk, Luhansk ve Herson bölgelerinde 7 insansız hava aracını yok ettiğini ifade eden Konaşenkov, Petropolye ve Malaya Kamışevaha yerleşim birimleri yakınlarında 3 Toçka-U balistik füzenin vurulduğunu bildirdi.

Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 142 uçak, 111 helikopter, 621 insansız hava aracı, 277 hava savunma füze sistemi, 2 bin 629 tank ve zırhlı araç, 302 çok namlulu roket atar, 1154 obüs ve havan topu, 2 bin 445 özel askeri aracın imha edildiğini ifade etti.

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı! Irkçı lider gözaltına alındı Haberi Görüntüle

LİMAN ŞEHRİNDE PROVOKASYON İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev ise Kiev yönetiminin, Rus ordusunun gelişigüzel topçu saldırı sonucunda sivilleri öldürdüğü iddiasıyla kışkırtıcı materyaller üretmeye devam ettiğini ileri sürdü.

Donetsk'in Liman şehrinde Ukrayna silahlı kuvvetlerinin yerleşim bölgelerine topçu ateşi açtığını iddia eden Mizintsev, Ukraynalı ve Batılı haber ajanslarından gazetecilere tahrip edilen sivil altyapı tesislerinin görüntülerini çektirdiklerini ve bu materyallerin "Rus ordusunun vahşeti" şeklinde haber yapılacağını öne sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading