Yandex Metrica

Kıbrıs'taki tatbikatı gören Yunan basını: Türkiye orada MEB ilan edecek

Milli Savunma Bakanlığı'nın KKTC'deki tatbikat paylaşımını gören Yunan basını, bu gelişmeyi Akdeniz'de MEB hazırlığı olarak yorumladı.

Dünya

08.02.2024, 08:10

Türk Silahlı Kuvvetleri 'Yavru Vatan' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki tatbikatlarına bir yenisini daha ekledi. 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nca Ada'da havan atışları icra edildi. Buna ilişkin görüntüler paylaşan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) "28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığınca 81 mm, 106 mm ve 120 mm'lik havan atışları başarıyla icra edildi" açıklamasında bulundu. 

MSB'nin bu bildirimi kısa süre içerisinde Yunan basınında analiz konusu oldu. Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden haber sitelerinden Pentapostagma, "Bir ay içinde Kıbrıs'ta ikinci Türk tatbikatı: Güney Akdeniz'de MEB ilan etmeye mi hazırlanıyorlar?" şeklinde başlık kullandığı haberinde, geçtiğimiz ay yine KKTC'de düzenlenen Mızrak Savunma Tatbikatı'nı hatırlattı. 

Mızrak'ın ardından Türk ordusunun şimdi de havan toplarıyla yeni bir askeri senaryo çalıştığına dikkat çeken Yunan gazetesi, "Bu sıradan bir tatbikat değil. Erdoğan rejiminin birkaç gün önce açıkladığı Kıbrıs MEB'ine ilişkin yeni planlar ışığında Türklerin bir hazırlığıdır" diye yazdı. 

>

TSK envanterinde çeşitli havan toplarının yanında FIRTINA obüslerinin de kullanıldığını hatırlatan Pentapostagma, şu ifadeleri kullandı:

"Esasen Türk tarafı, kuzey bölgede (KKTC) bilinen 77 adet T-155 FIRTINA obüsüyle bir tehdit planı hazırlamaktadır. Türkiye çok uzun bir süredir tatbikat bahanesiyle ağır askeri teçhizatı Kıbrıs'a taşıyor. Bir ay içerisinde bu ikinci tatbikat oldu; Kıbrıs sözkonusu olunca Ankara'da hiçbir şey tesadüf değildir.

Ankara, Doğu Akdeniz'de olası bir Türk MEB'i (münhasır ekonomik bölge) ilan etme ve sondaj gemileri kullanma hazırlığı yapıyor. 

KKTC'nin Dışişleri Bakanlığı dün şu açıklamayı yapmıştı: KKTC ve garantör gücü Türkiye, Rum tarafının Doğu Akdeniz'deki tek taraflı faaliyetlerine karşı harekete geçmeye devam edecek.

Bu açıklama, Kıbrıs Rum hükümetinin Eni ve Total şirketlerinden oluşan konsorsiyumun Kıbrıs MEB'inde doğalgaz sahaları keşfettiğini duyurmasından bir gün sonra geldi. 

Türk-Yunan ilişkilerindeki büyük gerilim göz önüne alındığında, tekrarlanan Türk tehditleri, önümüzdeki dönemde Kıbrıs topraklarında bir çatışma yaşanabileceğine işaret ediyor."
 

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

SARSILMAZ GÜCÜN PARÇASIYIZ!

Kuzey Kıbrıs topraklarındaki tatbikat görüntülerinin ardından Milli Savunma Bakanlığı "Sarsılmaz bir gücün parçasıyız" sloganıyla bir klip daha paylaştı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Kahraman Mehmetçiğimiz karada, denizde ve havada, her türlü zorlu koşulda büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla vatan nöbetine devam ediyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading