Yandex Metrica
SON DAKİKA
KGAÖ'den Rusya-Ukrayna Savaşı açıklaması! 'Çatışmaya katılmayacağız'

KGAÖ'den Rusya-Ukrayna Savaşı açıklaması! 'Çatışmaya katılmayacağız'

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, KGAÖ üyesi ülkelerin askeri birliklerinin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dahil olmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 19:53

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, haftalık basın toplantısında, Kazakistan'ın uluslararası hukuk ve BM ilkeleri çerçevesinde devletlerin toprak bütünlüğünü, egemenlik eşitliğini ve barış içinde yaşamalarından yana olduğunu belirtti. 

İslam'la şereflendi! Kök hücre ilacının mucidi Prof. Dr. Henry Klassen... Haberi Görüntüle

KGAÖ SAVAŞA KATILMAYACAK

KGAÖ görev bölgesinin örgüte üye ülkelerin uluslararası alanda tanınmış sınırları içerisini kapsadığına işaret eden Smadiyarov, 'KGAÖ sadece bu sınırlar için geçerlidir, Dolayısıyla Rusya-Ukrayna ihtilaf bölgesinde KGAÖ'nün katılımı konusu gündemde değil.' ifadelerine yer verildi. 

Tayland donanması kendi savaş gemisini vurdu: Çok sayıda asker yaralı Haberi Görüntüle

KGAÖ BİR YANDAN ASKERİ TATBİKATLARINA DEVAM EDİYOR 

Bu arada, Kazakistan'da KGAÖ'ye üye ülkelerin acil harekat birimlerinin tatbikatları sürüyor. 

Kazakistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 3 Ekim itibarıyla tatbikatlarda aktif aşamaya geçildiği ve 7 Ekim'e kadar süreceği bilgisi paylaşıldı. 

İtalya'dan Ukrayna uyarısı: '3. Dünya Savaşı çıkar' Haberi Görüntüle

6500'DEN FAZLA AKTİF ASKERİ PERSONEL VAR 

Ülkenin güneyindeki Cambıl eyaletine bağlı Matıbulak sahasında üç ayrı başlık altında gerçekleştirilen tatbikatlarda KGAÖ'ye üye ülkelerden toplamda 6 bin 500'den fazla askerin yanı sıra 850'yi aşkın askeri teçhizat yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading