Yandex Metrica

Kazakistan yangın yeri! Nazarbayev'in kızının servetini yurt dışına kaçırdığı iddia ediliyor

Kazakistan yangın yeri! Nazarbayev'in kızının servetini yurt dışına kaçırdığı iddia ediliyor

Kazakistan'da protestolar ufak çapta devam ederken, ülkenin eski cumhurbaşkanı, 30 yıl boyunca Kazakistan'ı yöneten Nazarbayev'in kızının servetini yurt dışına kaçırdığı iddia ediliyor.

Dünya

23.01.2024, 18:37

NTV'nin Telegraph'tan aldığı haberine göre, Kazakistan'ın eski cumhurbaşkanının kızı, 220 milyon sterlinlik (yaklaşık 4,1 milyar lira)  servetini ülke dışına çıkardıktan sonra, 18 milyon sterlin değerinde lüks bir jet ve 8,75 milyon sterlinlik bir malikane satın aldı.

41 yaşındaki Aliya Nazarbayeva, iki mali danışmanına, Lichtenstein'dan İngiliz Virgin Adaları'ndaki  denizaşırı tröstlere ve şirketlere para aktarma talimatı verdikten sonra, İngiltere'de oturma izni elde etmek amacıyla kuzey Londra'daki Highgate'de bir malikane ve bir Challenger Bombardier jeti satın aldı.

Dubai'de 14 milyon dolarlık bir mülkün satın alınmasını da içeren alışveriş 2006'da gerçekleşti.

Telegraph gazetesinin haberine göre,  Nazarbayeva iki mali danışmanıyla anlaşmazlığa düşerek sahtekârlık, fonların zimmete geçirilmesi, dolandırıcılık amaçlı komplo, mütevelli görevi ihlalleri ve sebepsiz zenginleşme ile suçlandı. Bu anlaşmazlık, yaptığı harcamaları ve lüks hayatınnı gün yüzüne çıkardı.

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı Haberi Görüntüle

NAZARBAYEV ÜLKEYİ 30 YIL YÖNETTİ

Bununla birlikte, Nursultan Äbişulı Nazarbayev, 24 Aralık 1990'da başladığı cumhurbaşkanlığı görevinden 19 Mart 2019'da istifa etti. Neredeyse 30 yıl boyunca Kazakistan lideri olan Nazarbayev bu süre içinde çok zenginleştiğinden hala ülkede iktidarı elinde tutan kişi olduğuna inanılıyor.  

Ancak, şu anda  eski Sovyet ülkesinin 30 yıllık bağımsızlığında yaşadığı en şiddetli protestolarda en az 164 kişi hayatını kaybetti. Başkent Almatı’daki kamu binaları yağmalandı ve ateşe verildi.

Kazakistan’daki huzursuzluk, Nazarbayev ve ailesinin büyük bir servet biriktirmesine karşı halkın öfkesi tarafından körüklenirken, Kazak sakinlerinin büyük çoğunluğu akaryakıt fiyatlarındaki bir artışın ortasında geçinmek için mücadele ediyor.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

"BABASINI KAÇIRMAYA ÇALIŞIYOR" İDDİALARI VAR

Bu nedenle Nazarbayeva'nın iç karışıklıklardan kaçmaya çalışan babasıyla Dubai'ye gitmeye çalıştığı ve Londra'daki mülkü güvenli bir üs olarak kullanabileceği öne sürüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading