Yandex Metrica
SON DAKİKA
Katliam devam ediyor! İsrail askerlerinin baskınında 6 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

Katliam devam ediyor! İsrail askerlerinin baskınında 6 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail ordusu, 6 Filistinliyi öldürdü, 26 kişiyi yaraladı.

Dünya

23.01.2024, 20:32

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 6 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bakanlık, 3'ü ağır olmak üzere 26 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yaralıların Cenin ve çevredeki hastanelere nakledildiği aktarıldı.

Filistin devlet televizyonunun haberine göre, İsrail askerleri, mülteci kampındaki baskında henüz kime ait olduğu tespit edilemeyen bir evi kuşattı.

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

EV BOMBALANDI!

İsrailli özel birimler, sivil bir araç ile baskın düzenleyerek evin etrafını sardı. Söz konusu sivil aracı, bir buldozer eşliğinde askeri araçlar takip etti.

Görgü tanıkları, kuşatma altındaki evin İsrail askerleri tarafından bombalandığını, ardından bölgeden duman bulutlarının yükseldiğini aktardı.

Yerel medyada, kampa giren İsrail askeri araçlarının fotoğrafları ve görüntüleri yayınlandı.

Öte yandan İsrail basını, baskında 2 İsrail askerinin yaralandığını duyurdu.

Yediot Ahronot gazetesinin haberinde, baskın sırasında silahlı Filistinliler ile çıkan çatışmalarda iki İsrail askerinin yaralandığı belirtildi.

Haberde, yaralı askerlerin, helikopterle Hayfa'daki Rambam Hastanesi'ne nakledildiği kaydedildi.

İsrail yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU: HUVVARA SALDIRISININ FAİLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan İsrail ordusu, baskında, 26 Şubat’ta Batı Şeria’nın Nablus kentinde düzenlenen ve 2 İsrailli yerleşimcinin öldürüldüğü saldırının sorumlusunun öldürüldüğünü açıkladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Cenin Mülteci Kampı'nda gerçekleştirilen askeri operasyonda, Nablus'un güneyindeki Huvvara beldesinde iki İsrailli kardeşin öldürüldüğü silahlı saldırının faili olan Abdulfettah Haruşa adlı Filistinli'nin öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Haruşa'nın Hamas'a bağlı olduğu ileri sürülürken, ordu güçlerinin Nablus'ta yürüttüğü bir diğer baskında, Haruşa'nın oğulları Halid ve Muhammed'i gözaltına aldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Cenin Mülteci Kampı'ndaki operasyon sırasında 2 insansız hava aracının (İHA) düştüğü aktardı.

Öte yandan, İsrail ordusunun açıklamasında, öldürülen diğer 5 Filistinliye ilişkin ayrıntıya yer verilmezken, 2 İsrail askerinin yaralanmasına ilişkin bilgi verilmemesi dikkati çekti.

Donald Trump açıkladı: İsrail lobisinin artık ABD'de gücü yok! Haberi Görüntüle

YIL BAŞINDAN BU YANA 74 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yerel medyada Haruşa'nın 8 yıl İsrail hapishanelerinde tutuklu kalan ve iki ay önce serbest bırakılan bir mahkum olduğuna işaret edildi.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu yıl başından itibaren aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı toplam 74 Filistinli öldürüldü. İsrail ordusu, yıl başından bu yana Filistinli nüfusun yoğunlukta yaşadığı işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı noktalarında baskın ve gözaltı operasyonlarını artırdı.

İsrail askerleri, baskınları protesto eden Filistinlilere plastik merminin yanı sıra sık sık gerçek mermi ile müdahale ediyor. Batı Şeria'nın kuzeyindeki özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde de Filistinli silahlı gruplar ve İsrail askerleri arasında çatışmalar çıkıyor. İsrail güçlerinin 22 Şubat'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nablus'a birkaç noktadan düzenlediği baskın, bölgede gerilimi yeniden tırmandırmıştı.

Nablus'un tarihi Eski Şehir bölgesindeki bir evin etrafını kuşatan İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermiyle müdahalede bulunmuş, biri çocuk, ikisi yaşlı olmak üzere 11 Filistinliyi öldürmüş, 6'sı ağır 100'den fazla Filistinliyi yaralamıştı. Nablus’taki kanlı baskının ardından, 26 Şubat’ta Huvvara beldesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 Yahudi yerleşimci öldürülmüştü.

Olayın ardından yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail ordusunun gözetiminde Huvvara'ya baskın düzenleyerek Filistinlilere karşı "toplu intikam" saldırıları gerçekleştirmişti.

Yerleşimciler, beldede onlarca ev, iş yeri ve aracı kundaklamış, bazı Filistinlileri linç girişiminde bulunarak yaralamış, 1 Filistinliyi ise öldürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading