Katil esad suçsuz yere araçlarına el koymuştu! Garajın kapıları açıldı: Otomobiller sahiplerini buluyor!

Suriye'de Esad rejimi tarafından el konulan araçlar, devrim sonrası yeni yönetim tarafından sahiplerine teslim edilmeye başlandı ancak çoğu araç parçalanarak satıldığı için kullanılamaz halde. Eski rejim askerlerinin, araçları cezaevine atılan kişilerden alıp, parçalarını sattığı bildirildi.
Suriye’de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kontrol noktalarında durdurularak el konulan araçlar sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Ancak araçların büyük bir kısmı, Esad yönetimi döneminde parçalanarak satıldığından kullanılamaz hale geldi.
ARAÇLARIN PARÇALANIP SATILDIĞI İDDİASI
2011’deki iç savaşın ardından Esad rejimi, birçok sivilin aracına çeşitli bahanelerle el koymuştu. Yeni yönetim, bu araçları sahiplerine geri vermek üzere garajlarda topladı. Ancak araçların çoğunun parçaları sökülüp satıldığı için, sahipleri çoğu zaman işlevsiz araçlarla karşılaşıyor. Ramazan İbrahim Süleyman, 2013'te kardeşlerinin araçlarına el konulduğunu ve araçların mevcut durumda kullanılmaz hale geldiğini belirterek, "Yeni bir araç almak daha karlı," dedi.
GARAJLARDAKİ DURUM VE TESLİMAT SÜRECİ
Araçları toplayan garajın kontrolünü sağlayan Abu El Bara, eski rejim askerlerinin araçların parçalarını söküp sattığını ve çoğu araç sahibinin ya şehit olduğunu ya da kaybolduğunu ifade etti. Yeni yönetimin, belgeleri kontrol ederek araçları yakınlarına teslim ettiğini ve garaj kapılarının açıldığını belirtti.
