Yandex Metrica

Katar Avrupa turunda! Enerji anlaşmaları peşpeşe yapılıyor

Katar Avrupa turunda! Enerji anlaşmaları peşpeşe yapılıyor

Avrupa devletleri Rusya'ya olan gaz bağımlılığını azaltmak için Katar'la anlaşmaya çalışıyor. Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani salı günü İspanya'da Kral 6. Felipe ile görüşürken bugün de Almanya'da Cumhurbaşkanı Frank Steinmeier ile görüştü.

Dünya

23.01.2024, 19:17

Avrupa Rusya'ya olan kaynak bağımlılığını bitirmek için alternatif yollar arıyor. Bu arayışlar kapsamında Katar, Avrupa için devreye girerken Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani'nin ilk durağı İspanya oldu. 

Cenazeyi vermiyor, taziye evini basıyor: İsrail vahşette sınır tanımıyor Cenazeyi vermiyor, taziye evini basıyor: İsrail vahşette sınır tanımıyor Haberi Görüntüle

KATAR EMİRİ'Nİ KRAL KARŞILADI

17 Mayıs salı günü iki günlük ziyaret kapsamında İspanya'ya gelen es-Sani, Kraliyet Sarayı'nda, Kral 6. Felipe tarafından karşılandı. 

Felipe karşılama konuşmasında Arapça olarak, "Hoşgeldiniz, İspanya sizin ikinci eviniz" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı ve Enerji Bakanlarının eşlik ettiği ziyarette çarşamba günü İspanya Başbakan Pedro Sanchez ile görüştü. 

Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton sarmalı Arapsaçına döndü Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton... Haberi Görüntüle

STEİNMEİER'LE GÖRÜŞTÜ 

Burada yapılan enerji anlaşmaları sonrasında es-Sani Almanya'ya geçti. Almanya'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'de Cumhurbaşkanı Frank Steinmeier ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin müjdecisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin... Haberi Görüntüle

STEİNMEİER YAPTIRIMLAR SEBEBİYLE ELEŞTİRİ ALMIŞTI

Rusya'ya karşı yaptırımlarda çekinceli davranan ve bu yüzden eleştiri oklarının hedefi haline gelen Steinmeier'in bu hamlesi ile Katar ile Almanya'da enerji ortaklığı anlaşması yapıldı. 

Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Almanlar reforma başladı: Piskopos destekledi orduya Müslüman İmamlar alınacak Haberi Görüntüle

LNG ANLAŞMASI YAPILDI 

Almanya ve Katar bu kapsamda,alternatif gaz arayışı içindeyken hidrojen ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ticaretine odaklanarak enerji ortaklıklarını derinleştirmeye yönelik bir bildiri imzaladılar.

NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper silah'ı göründü! NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper... Haberi Görüntüle

KATAR AVRUPA TURUNDA

Diğer yandan Katar, ekonomi anlaşmaları için Avrupa'yı dolaşmaya devam edecek. Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani 22-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Ekonomik Forumu'na katılana kadar İngiltere, Slovenya ve İsviçre'yi de ziyaret edecek.

Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi ile uçaksavar füzesini test etti Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi... Haberi Görüntüle

MUHALEFET KATARLI YATIRIMCILARA MEYDAN OKUMUŞTU

Katar'ın Avrupa'yı bir dizi ekonomi ve enerji anlaşması yapmak için dolaşması bir yana Türkiye'de muhalefet partilerinin hükümete 'Türkiye'yi Katar'a sattınız' ve 'Türkiye'ye yatırım yaparsanız mallarınıza el koyarız' söylemleri sonrasında Avrupa'daki bu anlaşmalar için ne diyeceği ise merakla bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading