Yandex Metrica

Karayoluyla ülkeden çıkamıyorlar: Bundan böyle tek istikamet Türkiye!

Karayoluyla ülkeden çıkamıyorlar: Bundan böyle tek istikamet Türkiye!

Ukrayna işgali nedeniyle Avrupa ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar giderek ağırlaşıyor. Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya, Rus vatandaşlarına geçiş yasağı koydu. Finlandiya'dan da vize alabilmek mümkün değil. Rusların önünde dünyaya açılmak için tek seçenek var: Türkiye...

Dünya

23.01.2024, 19:50

Ukrayna işgali sonrası Moskova'ya uygulanan yaptırımlar daha da ağır bir hâl aldı. Rusya'nın Avrupa ile karayolu bağlantısı tamamen kesildi. Rus vatandaşları 19 Eylül'den itibaren Schengen vizeleri dahi olsa, Baltık ülkelerinden Avrupa topraklarına giriş yapamıyor. 

Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya, Rus vatandaşlarının ülkeye girişlerini kesin olarak yasakladı. Avrupa ülkeleri savaşın başından beri Rus havayolu şirketlerine zaten sıkı yasaklar uyguluyor. Bu yasaklara son olarak karayolu geçişlerinin de eklenmesi Rusya'yı iyice zora soktu. 

Ortak bir bildiri yayınlayan 4 ülke, "Toplum düzeni ve güvenliğimizi göz önünde bulundurarak Rusya vatandaşlarına turist olarak ülkelerimizi ziyaret etmelerine yasak getiriyoruz. Rus vatandaşlarına turistik ziyaretleri yasaklayarak yakında tüm AB ülkelerinden de benzer adım atmalarını bekliyoruz" şeklinde açıklama yaptı. 

Rus vatandaşları için batıya çıkış imkanı sağlayan tek karayolu olarak şu an Finlandiya var. Ancak bu ülkeden de Rus vatandaşlarına vize verilmiyor. Dolayısıyla Rusların önünde dünyaya açılan tek kapı olarak Türkiye kaldı.

Karayolu seyahatlerindeki yasaklamalar nedeniyle Rus vatandaşlarının havayoluyla Türkiye'ye yönelik yolculuklarında artış yaşanması şaşırtıcı olmayacak. 

Türkiye'ye Rusya'dan gelen turist sayısındaki artışın yanısıra Rus şirketlerin ürün bulmak için Türk pazarlarına yönelmesi de piyasayı canlandırmıştı. ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen 'yaptırım' tehditlerine rağmen bu ivmenin artarak sürmesi   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading