Yandex Metrica

Kararname Rusya'da yürürlüğe girdi! Batı'ya gazdan sonra petrol de yok

Kararname Rusya'da yürürlüğe girdi! Batı'ya gazdan sonra petrol de yok

Rusya, ‘hasım’ olarak tanımladığı ülkelere petrol tedariğini durdurdu. Moskova yönetimi, ihracatçılarına fiyat sınırını uygulayan ülkelere petrol ve petrol ürünü satmama kararı aldı. Kararname Rusya'da yürürlüğe girdi.

Dünya

23.01.2024, 20:23

Kısa bir süre sonra bir yılını dolduracak olan Rusya-Ukrayna savaşının ne zaman sona ereceği merak edilirken Rusya'dan Avrupa ülkelerine yaptırım kararı geldi.

Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu tespit edildi! Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu... Haberi Görüntüle

KARARNAME YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kararnameyi imzaladı. Tavan fiyat uygulayan G7 ve AB ülkelerine verilecek yanıtı içeren kararname bugün itibarıyla yürürlüğe konuldu. 

İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü Haberi Görüntüle

RUS PETROLÜ YASAKLANDI

Putin'in imzaladığı kararnameyle birlikte yabancı özel ve tüzel kişilere Rus petrolünün ve petrol ürünlerinin satışı yasaklandı. Kararname, 1 Temmuz 2023'e kadar geçerli olacak. Rusya hükümeti isterse kararnamenin süresini uzatabilir. Putin'in istemesi halinde petrol ve petrol ürünleri tedarikinde istisnalar yapılabilecek.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Haberi Görüntüle

PİYASA UZMANLARI NE DİYOR?

Rusya liderinin dikkat çeken kararını yorumlayan piyasa uzmanları, Moskova'nın yanıtının Rus ürünlerinin ticaretinde piyasa dışı mekanizmaların kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Piyasa uzmanları, imzalanan kararnamenin Rus petrol ve doğalgaz şirketlerinin tavan fiyat mekanizmalarına katılmamaları için gereken yasal zemini oluşturduğuna dikkat çekti.

Hatırlanacağı gibi G7 ve AB ülkelerinin Rus petrolüne 60 dolar tavan fiyat uygulanması kararı, 6 Aralık 2022 yılında yürürlüğe girmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading