Yandex Metrica
SON DAKİKA
Karantina geri geldi! Yeni bir ekonomik kriz kapıda

Karantina geri geldi! Yeni bir ekonomik kriz kapıda

Çin'in Şanghay kenti bir aydır tam kapanmada. Semptomsuz vakaların görüldüğü ve 90 yaşlarında üç kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği şehir "sıfır vaka" politikası nedeniyle patlamanın eşiğinde. Halk polisle çatışıyor, yüzlerce gemi Şangay Limanı'nda bekliyor.

Dünya

23.01.2024, 19:09

Çin’in en büyük şehirlerinden Şangay'da ‘sıfır koronavirüs vakası’ politikası büyük bir krize dönüştü. Dünya pandemi önlemlerine som vermişken, 25 milyonluk şehir yaklaşık 1 aydır karantinada. 

İtalya'dan Ukrayna uyarısı: '3. Dünya Savaşı çıkar' Haberi Görüntüle

23 BİN VAKA AMA SEMPTOMSUZ

Ülke genelinde 23 bin 460 yeni vaka daha tespit edilmişti. Vakaların büyük çoğunluğu Şanghay’da kaydedilse de bu vakaların büyük kısmı süreci semptomsuz geçiriyor. 

Buna rağmen Çin yönetimi kentte 28 Mart'tan bu yana sıkı yönetim ilan etmiş durumda. Neredeyse bir aydır gıdaya erişimin bile büyüğk bir sıkıntıya dönüştüğü kentte insanlar yemek ve suyu sipariş etmek, hükümetin sebze, et ve yumurta bırakmasını beklemek zorunda. S

Evlerine kapatılan halkın camlardan bağırarak isyan ettiği görüntüler dünyayı şaşkınlığa sürüklemişti. 

ABD'den Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili yeni açıklama: 'Bu saldırıyı önlemeye... Haberi Görüntüle

BİR AYLIK KARANTİNADA ÖLENLER 90 YAŞINDA

Vakaların azalmaması nedeniyle karantina uygulaması tüm şehirde belirsiz süreyle uzatılmıştı. Bir aya yaklaşan karantinada ilk ölümlerin gerçekleştiği de duyuruldu. 

Koronavirüs nedeniyle öldüğü duyurulan ve aşılarını yaptırmadığı açıklanan 3 kişinin yaşları 89-91 arasında.

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

ÇİN POLİSİ TAHLİYEYE KARŞI ÇIKANLARI TARTAKLADI

Sokağa çıkma yasağı kapsamında özel izolasyon kıyafetleri giyen polisler sokaklarde devriye geziyor.  Şangay’ın Pudong Bölgesi'nde apartmanlarının karantina merkezine dönüştürülmesini protesto eden vatandaşlara polisin müdahalesine ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Görüntülerde apartman sakinleri yerlere yatarak ağlıyor. 

Apartman sakinlerinin koronavirüs karantinası kapsamında, hastalara yer açmak için taşınmak istendiği ve buna tepki gösterdiği ifade ediliyor.

Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon, İslam'la şereflendi Haberi Görüntüle

MİLLİ MARŞ BİLE SANSÜRLENDİ

Karantina uygulamaları ve yaşanan isyan dalgası ülkede sansürü de beraberinde getirdi. Çin yönetimi 
“Ayağa kalkın! Şayet köle olmayı reddediyorsanız!” dizeleriyle başlayan Çin milli marşını sansürledi. 

Çin’in Twitter’ı olarak da bilinen sosyal medya platformu Weibo’da bu sözleri aratan kullanıcılar, bu sözlerin yazılı olduğu paylaşımları göremediklerini bildirdi. 

Weibo’nun geçen hafta da bu gıda sıkıntısı sorununu paylaşan kullanıcılara sansür uyguladığı ifade edilmişti. 

Türkiye kaçıncı sırada? İşte Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ülkeler Haberi Görüntüle

ŞANGAY'DAKİ KAPANMA KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİNİ ETKİLEYEBİLİR

Şangay, Çin'in finans başkenti olarak biliniyor. Dünyadaki birçok ülkeden daha büyük ekonomiye sahip olan Şangay, ülkenin ana nakliyat ve imalat merkezlerinden biri. 

Dünyanın en büyük konteyner limanına ev sahipliği yapan şehirdeki tam kapanmanın neden olacağı olumsuz ekonomik etkilerse kaygı uyandırıyor. Bu politikanın Çin'e ve genel olarak küresel tedarik zincirine ağır maliyetler getirebileceği ifade ediliyor. 

İsrail yine karıştı: Ultra Ortodoks Yahudilerden zorunlu askerlik karşıtı protesto Haberi Görüntüle

YÜZLERCE GEMİ ŞANGAY LİMANI'NDA BEKLİYOR

Şanghay'daki limandan gelen görüntüler çarpıcı. Yüzlerce yük gemisinin Şanghay açıklarında demirlendiği görülüyor. Gemilerin bekleyişinin arz-talep dengesini bozacağı ve bunun güçlü enflasyonist baskıları daha da derinleştireceği ifade ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading