Yandex Metrica

Karadeniz'de yüksek gerilim! Rusya ABD İHA'sını düşürdü: Washington'ın gözü Türkiye'de

Karadeniz'de yüksek gerilim! Rusya ABD İHA'sını düşürdü: Washington'ın gözü Türkiye'de

ABD Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de MQ-9 Reaper insansız hava aracının iki Rus Su-27 uçağın tarafından taciz edildiğini bildirdi. Pervanesi kırılan MQ-9'un Karadeniz'e düştüğü bildirildi. Rusya ise Kırım yarımadası bölgesinde Karadeniz' suları üzerinde Rus hava kuvvetlerinin hava sahası kontrol araçlarının, Amerikan MQ-9 İHA’sının Rusya devlet sınırlarına yöneldiğini tespit ettiğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 20:34

ABD Savunma Bakanlığı MQ-9 Reaper insansız hava aracının Rus savaş uçağı Su-27'nin pervanesine çarparak Karadeniz'e düştüğünü bildirdi. ABD'nin açıklamasının ardından Rusya Savunma Bakanlığı ise Karadeniz üzerinde uçan ABD İHA'sını takip ettiklerini doğruladı fakat uçaklar arasında doğrudan temas olamdığını ve İHA'nın sert bir manevranın ardından düştüğünü iddia etti. 

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

WASHINGTON BÜYÜKELÇİSİ ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Karadeniz'deki gerilimin ardından Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Anyonov ABD Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Rus Haber ajansı TASS, Anyonov'un ABD İHA'sının bölgede Ukrayna ordusu adına keşif yaptığını söylediğini belirtti. TASS'a göre ANtonov şu ifadeleri kullandı:

Antonov şöyle devam etti:

ABD ordusunun sınırımıza bu kadar yakın bölgedeki kabul edilemez eylemleri bizim için endişe yaratıyor. Bu tarz keşif uçuşlarının ne için yapıldığını çok iyi biliyoruz. ABD'den binlerce mil ötede ne yapıyorlar? Cevap çok açık - Kiev rejimi tarafından topraklarımıza ve ordumuza saldırmak için kullanılacak istihbaratı toplamak.

ABD'den İran'a yaptırım tehdidi: 'Müttefiklerimizle birlikte çalışmaktan çekinmeyeceğiz' ABD'den İran'a yaptırım tehdidi: 'Müttefiklerimizle birlikte çalışmaktan çekinmeyeceğiz' Haberi Görüntüle

NEW YORK TIMES: SALDIRI TAM OLARAK BİR KAZA DEĞİLDİ

Karadeniz'de meydana gelen hadise ABD basınında geniş yer bulurken New York Times olayı 'İHA'ya saldırı tam olarak bir kaza değildi' şeklinde servis etti. 

New York Times'a konuşan Amerikalı yetkililer Rus uçağının düşmesinin daha agresif bir döneme geçtiğini göstermediğini belirtti.

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Haberi Görüntüle

'RUS UÇAĞI İÇİN DE RİSKLİ BİR HAREKET'

New York Times'a konuşan bir ABD'li yetkili, İHA'nın düşürülüşünün Rusya tarafından planlanmış bir satranç hamlesi olmadığını belirtti. Diğer yetkililer ise  ABD ve NATO'nun gözetleme uçaklarını taciz etmeye yönelik daha büyük bir stratejinin başlangıç vuruşu olmadığını öne sürüyor. 

New York Times'ın makalesinde ise şu ifadeler yer aldı:

İHA'ya yapılan saldırı tam olarak bir kaza değildi. Örneğin aracın önüne benzin dökmek kasıtlı yapılmış bir hareket. Ancak ABD'li yetkililer, Rusların İHA'nın pervanesini kasıtlı olarak koparmadığını düşünüyor çünkü bu sadece İHA'nın değil, Rus Su-27'sinin de düşmesine neden olabilecek riskli bir hareketti.

İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci yaralandı İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci... Haberi Görüntüle

WASHINGTON'IN GÖZÜ TÜRKİYE'DE

Wall Street Journal, askeri sırları barıındıran İHA'nın ABD tarafından kurtarılmasının mümkün olmadığını beliritti ve 'İHA'ya ulaşmak Türkiye'nin yasağı nedeniyle zor olabilir' ifadelerini kullandı.

Wall Street Journal'ın haberinde şu ifadelere yer verildi:

Drone'u kurtarmak zor olabilir. ABD donanması, Rusya'nın Şubat 2022'deki Ukrayna işgalinden kısa süre sonra Karadeniz'deki operasyonlarını durdurdu. Gemilerin Karadeniz'e girişini kontrolü altında tutan Türkiye, savaş başladıktan sonra Boğaz'ı savaş gemilerinin geçişine kapattı. Rusya ise Karadeniz'deki savaş gemilerini kullanmaya devam ediyor.

Washington İHA'ya ne olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Rus uçağı ile çapışmadan soonra  İHA'yı uzaktan uçuran ABD'li  pilotlar aracı Karadeniz'e düşürmek zorunda kaldı. Pentagon sözcüsü Ryder İHA'nın tam olarak nereye düştüğü veya Rus donanmasının araca ulaşıp ulaşmadığı konusunda bilgi vermedi.

Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram zayıflık kokusu yayılıyor Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram... Haberi Görüntüle

'RUSYA KARADENİZ'İ KENDİ GÖLÜ GİBİ GÖRÜYOR'

CNN International'a konuşan emekli korgeneral Mark Hertling ise Rusya'nın bu tür eylemleri Karadeniz üzerinde sıklıkla sergilediğini ve Karadeniz'i kendi gölü gibi gördüğünü ifade etti.

El Cezire ise ABD ile Rusya'nın Karadeniz'de yaşadığı krizi 'rutin' olarak gördü. 

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

BAKAN AKAR: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, olayla ilgili,şu açıklamayı yaptı:
Dün bildiğiniz gibi böyle bir hadise meydana geldi. Rusya federasyonuna ait uçaklar ile Amerikan kuvvetlerine ait bir ilişki çerçevesinde bir drone düştüğü bilgisini aldık. Olayı yakından takip ediyoruz. Çeşitli temaslarımız var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading