Yandex Metrica

Karadeniz'de Rusya-İngiltere gerilimi! Uyarı atışı yaptılar

Karadeniz'de Rusya-İngiltere gerilimi! Uyarı atışı yaptılar

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'deki bir Rus savaş gemisinin İngiliz donanma gemisine uyarı atışı yaptığını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 17:35

Karadeniz'de İngiltere ile Rusya arasında yeni bir kriz yaşandı. Rus savaş gemisi, Karadeniz'de Rusya sınırını ihlal eden İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtı.

Rusya Savunma Bakanlığı olayı doğrulardı. Bakanlık yaptığı açıklamada, İngiliz Kraliyet Donanması'na ait bir destroyer olan HMS Defender'ın Rusya'nın Karadeniz'deki deniz sınırlarını ihlal etmesinin ardından bir Rus savaş gemisinin uyarı ateşi açtığını duyurdu.

Aynı açıklamada İngiliz savaş gemisinin Rus karasularından çıkarılması için savaş uçaklarının  kullanıldığı bilgisini de yer aldı.

Reuters'ın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İngiliz savaş gemisi Rus karasularını terk etti.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, NATO'nun Rus karasuları yakınlarında faaliyetlerinde kayda değer artış olduğunu belirtti ve 'provokatif' olarak nitelediği eylemleri kınadı. 

İngiltere Savunma Bakanlığı ise olayı yalanladı. İngilizler, "Gemimize yönelik uyarı ateşi açılmadı" şeklinde mesaj paylaştı. İngiliz gemisinin karasularını ihlal ettiği iddiasıyla Rus tarafı, Moskova'da bulunan İngiliz Askerî Ataşesini izahat için Dışişleri Bakanlığına çağırdı. 

Karadeniz'deki gerilimin ne yöne evrileceği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading