Yandex Metrica

Kanada polisi 'Özgürlük Konvoyu' protestocularına zor kullandı! Ülkede kaos tırmanıyor

Kanada polisi 'Özgürlük Konvoyu' protestocularına zor kullandı! Ülkede kaos tırmanıyor

Kanada'nın başkenti Ottawa'da, Covid-19 kısıtlamalarına tepki olarak kamyon şoförlerinin organize ettiği 'Özgürlük Konvoyu' protestolarında gerilim had safhada. Polis tarafından 100'den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Kanada'nın Ottawa şehrinde 3 haftadır devam eden protestolarda polisin 100'den fazla eylemciyi gözaltına aldığı bildirildi.

Yetkililerin aktardığına göre itaatsizlik yapan 100'den fazla kişinin tutuklandığı ve ana caddeleri kapatan dahil yaklaşık iki düzine aracın çekildiği söylendi. Kanada polisinin eylemcilere orantısız gücü ülkede tekilere neden oldu.

Avusturya Başbakanı Nehammer'den arabuluculuk için 'Türkiye' önerisi: Her iki taraf da Türkiye'yi tanıyor Avusturya Başbakanı Nehammer'den arabuluculuk için 'Türkiye' önerisi: Her iki taraf... Haberi Görüntüle

POLİS EYLEMCİLERE MÜDAHALE BULUNDU

Geçici Ottawa Polis Şefi Steve Bell, bir polis memurunun hafif şekilde yaralandığı olayla ilgili, "Polis sokaklarımızın kontrolünü ele geçirmek için ilerlemeye devam ediyor. Bu tamamlanana kadar gece gündüz çalışacağız" dedi.

Tutuklananlar arasında en az dört protesto liderinin de bulunduğu vurgulandı.

Ottawa polisi perşembe günü geç saatlerde iki önemli protesto liderinin tutuklanması sonrasında işgali sona erdirmek ve diğer protestocuların yardıma gelmelerini önlemek için şehir merkezinin çoğunu yabancılara kapatmıştı.

Covid-19 kısıtlamalarına karşı çıkan ve 3 haftadır başkent Ottawa'yı felç eden "Özgürlük Konvoyu" protestolarıyla başa çıkabilmek için Kanada hükümeti hafta başında Acil Durumlar Yasası'nı yürürlüğe sokmuştu.

Ülkede "Savaş Yasası" olarak da bilinen yasanın, kabul edildiği 1988'den bu yana ilk kez uygulandığına işaret edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading