Yandex Metrica

Kan donduran katliamı gördü hayretler içinde kaldı: Putin'in zalim yüzünü gördük

Kan donduran katliamı gördü hayretler içinde kaldı: Putin'in zalim yüzünü gördük

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, vahşete sahne olan kasabada bir toplu mezarı ziyaret etti. Von der Leyen, "Buça'da insanlığımız paramparça oldu. Putin'in zalim yüzünü gördük.'' dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Ukrayna’ya giden Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Buça’daki dehşetin izlerini yakından gördü.

Sabah erken saatlerde Kiev'e yola çıktığını açıklayan von der Leyen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Buça'yı ziyaret ettiğini bildirdi.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

''İNSANLIĞIMIZ PARMPARÇA OLDU''

Von der Leyen, "Buça'da insanlığımız paramparça oldu. Putin'in zalim yüzünü gördük. Ukrayna halkına mesajım: Vahşetlerin sorumluları adalete teslim edilecek. Sizin kavganız bizim kavgamızdır. Bugün size Avrupa'nın yanınızda olduğunu söylemek için Kiev'deyim." ifadelerini kullandı.

Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Haberi Görüntüle

7,5 MİLYON EURO'LUK PROJE

AB'nin Ukrayna başsavcısını, soruşturmayı ve kanıt toplamayı desteklemek için eğitim ve ekipman sağlama konusunda destekleyeceğini belirten Borrell, kayıp şahıslarla ilgili veri toplanmasını desteklemek için 7,5 milyon avro değerinde bir proje başlatacağını duyurdu.

İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: UKRAYNA AVRUPA ÜLKESİNE AİTTİR

Von der Leyen, savaşın başından bu yana Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ilk ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Zelenskiy'e hitabında "Bugünkü mesajım net. Ukrayna, Avrupa ailesine aittir. Talebinizi yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk. Ve bugün size ilk olumlu cevabı vermek için buradayız." dedi.

Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37 yıldan beri yayında! İşte dizideki tüm kehanetler ve gerçekleri... Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37... Haberi Görüntüle

''7 GÜN 24 SAAT HİZMETİNİZDE OLACAĞIZ''

Von der Leyen, Zelenskiy'e bir zarf sunarak, içeriğinin gelecek aylarda AB ile üyelik için yapılacak görüşmelerin konusunu içerdiğini belirterek, "AB'ye giden yolunuz burada başlıyor. Bu ortak zeminde çalışmak için 7 gün 24 saat hizmetinizde olacağız." diye konuştu.

Başkan von der Leyen, Rusya'ya ihracatın neredeyse yüzde 71 düştüğünü, ülkede enflasyonun yüzde 20 civarında olduğunu, 700'den fazla özel şirketin ülkeyi terk ettiğini, AB üye ülkelerinin 225 milyar avroluk Rus varlığını dondurduğunu aktardı.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

500 MİLYON EURO EK YARDIM

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e, Avrupa Birliği’ne girişin ilk adımı sayılan ve sorularla dolu anketi teslim etti. Ukrayna'ya 500 milyon avro ek yardım teklif edileceğini kaydeden von der Leyen, "Bugün 1 milyar avroluk bir destek sağlıyoruz. Bu tutar üç farklı finansal paketten oluşuyor. 120 milyon avro bütçe desteği aktarıyoruz. Acil durum paketimizden 330 milyon avroyu şimdi kullanıma sunacağız. İkisi de hibe. 600 milyon avroluk makro-finansal destek paketinin ikinci yarısına da hız veriyoruz." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading