Yandex Metrica

Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam yıllar sonra ortaya çıktı

10 yıl sonra ilk kez röportaj veren Seyfülislam Kaddafi, ülkesindeki yönetimi ele almak için geri dönmeye hazır olduğunu ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Libya, Kaddafi'nin ölümünden sonra istikrarlı bir duruş sağlayamadı.

Ülkede çıkan iç karışıklıklar, 10 yıldır devam ediyor. Son dönemde, Türkiye'nin Libya'da hakimiyetini kurması, bölgede dengelerin değişmesine neden oldu.

Ülkede yavaş yavaş düzen kurulurken Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi yıllar sonra ortaya çıktı.

10 yılın ardından ilk kez New York Times'a röportaj veren Seyfülislam Kaddafi, amacının Libya'ya geri dönerek ülke yönetimini ele almak olduğunu söyledi.

İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha kapsamlı yanıt veririz' İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha... Haberi Görüntüle

'ÜLKENİN IRZINA GEÇTİLER'

Kaddafi, "Ülkenin ırzına geçtiler. Para yok, güvenlik yok. Benzin istasyonuna gidin, mazot yok. Petrol ihraç ediyoruz, İtalya’ya doğalgaz veriyoruz, İtalya’nın yarısına elektrik sağlıyoruz, ama biz karanlıktayız. Bu bir fiyasko." ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

"YAVAŞ YAVAŞ GERİ.."

Aralık ayında yapılacak başkanlık seçimleri için nabız yoklayan Seyfülislam Kaddafi, "Libya halkından 10 yıldır uzaktayım. Yavaş, çok yavaş bir şekilde geri dönmelisiniz. Biraz akıllarıyla oynamalısınız." dedi.

Seyfülislam Kaddafi'nin açıklamaları Libya'da da geniş yer buldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading