Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kabusun yeni adı Kovid-22! Profesör dünyaya uyarıda bulundu

Kabusun yeni adı Kovid-22! Profesör dünyaya uyarıda bulundu

Londra'da yaşayan profesör tüm dünyaya Kovid-19'un yeni varyantına karşı uyarıda bulundu

Dünya

23.01.2024, 17:52

İngiltere'de yaşayan İmmünoloji Profesörü Doktor Sai Reddy, "Kovid-22" adını verdiği yeni bir varyantın dünyaı etkisi altına alan Delta'dan bile daha ölümcül olabileceği uyarısını yaptı.

İsrail Gazze'deki Şifa Hastanesi çevresine iftar vakti saldırdı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

"KAÇINILMAZ" DEDİ

Kovid-22 adını verdiği varyant için "şimdiden hazırlanmalıyız" diyen Reddy, daha güçlü bir varyantın ortaya çıkmasının "kaçınılmaz" olduğunu iddia etti."

Reddy, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Böyle bir varyant ortaya çıkarsa, bunu mümkün olduğunca erken tespit etmeli ve aşı üreticilerinin aşıyı hızla yeni varyantı kapsayacak şekilde uyarlamasını sağlamalıyız."

İngiliz hükümetine danışmanlık yapan bilim insanları ise geçen haftalarda şu an dolaşımda olan Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir "süper varyant"ın ortaya çıkabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

İngiltere'de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yayınlanan raporda; yeni bir koronavirüs (Kovid-19) varyantının yüzde 35'lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceği bilgisi yer almıştı.

SAGE'de görev alan bilim insanları hazırladıkları raporda söz konusu mutasyonun aşılara ve ilaçlara karşı daha dirençli bir yapıda olabileceğine de dikkat çekmişti.

Kaynak: Haber7

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading